Hrana, a ne oružje: Oni kuhaju na gradskim trgovima i dijele hranu besplatno!

Josip Mihaljević
1. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Na društvenim mrežama stvarno svatko može pronaći nešto od značenja. Mi smo naletjeli na Facebook stranicu “Hrana, a ne oružje – Zagreb” koja bi mogla zainteresirati najugroženije umirovljenike koji svaki dan bitku vode s glađu.

Nekoliko mlađih anarhista okupljeni su u politički kolektiv “Hrana, a ne oružje”. Djeluju u Zagrebu, a bave se sakupljanjem i recikliranjem odbačene hrane, te besplatnim dijeljenjem zdravih veganskih obroka svim potrebitima na zagrebačkim trgovima.

Papa: "Okrutno je i paradoksalno da danas postoji hrana za sve, ali nije svima dostupna"

Time, kažu, žele ukazati na krizu vrijednosti i nepravilnu raspodjelu resursa kao posljedicu pogrešnih politika država i vladi koje su vođene iskrivljenim prioritetima.

Dijeleći veganske obroke na gradskim trgovima ukazuju na problem siromaštva, a iz gornje fotografije se lako može vidjeti tko da mladićima uglavnom prilaze umirovljenici s malim mirovinama.

Zapratite ih na Facebooku kako bi saznali kada će i gdje organizirati sljedeću akciju kuhanja, a ako želite volontirati možete im se javiti na adresu hnozagreb@gmail.com.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap