Hobi šibenskog umirovljenika izludio mladića koji je zbog prigovora skoro stradao

Jasmina Grgurić
1. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Između susjeda često zna doći do verbalnih pa i fizičkih okršaja, pogotovo kada je u pitanju buka, svađa oko parkiranja ili međe. No, u ovom slučaju razlog su ni manje ni više nego – golubovi. Mlađem susjedu smetalo je što ih umirovljenik hrani, a kada mu je prigovorio, umalo je izgubio glavu.

Ilustracija: Pixabay

Susjede u Šibeniku posvađalo je hranjenja golubova, zbog čega je u konačnici došlo do fizičkog obračuna pa čak i pokušaja ubojstva. Akteri nesvakidašnjeg događaja su 24-godišnji stanar zgrade te njegov 73-godišnji susjed protiv kojeg je Državno županijsko odvjetništvo u Šibeniku nedavno podiglo optužnicu zbog pokušaja ubojstva.

Sve je počelo tako da se mladiću hobi starijeg susjeda doslovno popeo na vrh glave pa mu je lani u više navrata prigovorio zbog hranjenja golubova ispred njegovog prozora te mu ispred stana ostavio skupljene mrvice kruha. Kako prigovori očito nisu urodili plodom, 15. listopada prošle godine čitava situacija je poprilično eskalirala.

Naime, kobnog 15. listopada, kad je sa skupljenim mrvicama došao do umirovljenikova stana, on ga je dočekao ispred vrata imajući u desnoj ruci kuhinjski nož i počeo vikati na mladića i prijetiti mu.

Umirovljenik Nikola počupao cvijeće susjedi pa ga je istukla s kamenom!

“Okrivljenika se tereti da je u cilju da usmrti oštećenika zakoračio prema njemu i nožem zamahnuo prema njemu kako bi ga uboo u trbuh, ali se oštećenik naglo izmaknuo i izbjegao ubod. Nakon toga je optuženik ponovno dva puta zamahnuo nožem prema njegovom trbuhu, što je oštećenik ponovno uspio izbjeći odskočivši prema natrag. No, optuženik ga je uspio nožem zahvatiti po unutarnjoj strani lijeve podlaktice nanijevši mu ogrebotine. Oštećenik se potom udaljio s mjesta događaja kako bi izbjegao daljnji optuženikov napad” – prioćio je DORH.

U optužnici je predloženo da se umirovljeniku produlje mjere opreza zabrane približavanja mladiću i zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s njim.

 

Hobi šibenskog umirovljenika izludio mladića koji je zbog prigovora skoro stradao
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap