HGSS u još jednoj akciji: Umirovljenici zapeli u šumi pa su odlučili javno zahvaliti svojim spasiteljima

Ana Kanazir
24. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Hrvatska gorska služba spašavanja ili skraćeno HGSS provodi razne akcije spašavanja, od čega godišnje ima 800 akcija, ali rijetko za svoja dobra dijela dobije zahvalu, pogotovo onu javnu. Umirovljeni bračni par Antun (78) i Nedjeljka (76) su to odlučili promijeniti. Naime, oni su automobilom zapeli u šumi, a spasili su ih volonteri HGSS-a Orahovica.

HGSS

HGSS | foto: HGSS stanica Orahovica, Facebook

Iako HGSS sve radi volonterski, volonteri uvijek daju sve od sebe, djeluju u najkraćem mogućem roku i rade po najgorim uvjetima, a rijetko za to dobe hvala. Kako bi im se pokazala zahvalnost, jedan je stariji bračni par svoje riječi odlučio ovjekovječiti pisanim putem i izjavom za medije.

29,99 kn
3,98 €
prije:
49,99 kn
6,63 €
Uštedite

Kraš čokoladni deserti

Životinjsko carstvo, lizli, bananko ili tortica
2,49 kn
0,33 €
prije:
3,69 kn
0,49 €
Ne propustitre

Krauthaker Graševina

Bijelo vrhunsko vino 0,75 l
59,99 kn
7,96 €
prije:
84,99 kn
11,28 €
Ne propustitre
Tečaj €/kn: 7,53450
HGSS
HGSS u još jednoj akciji: Umirovljenici zapeli u šumi pa su odlučili javno zahvaliti svojim spasiteljima

Nepredviđene okolnosti na putu

Antun i Nedjeljka su na Dan sjećanja na žrtve otišli u pohod voćinskoj crkvi i Svetištu Gospe Voćinske. Na povratku su htjeli automobilom proći kroz šumu i doći do Petrovog vrha na Papuku, ali nažalost nije sve išlo po planu.

– Vozili smo se, došli do nekog raskrižja, nastavili, kad je odjednom kotač automobila zapeo u rupu. Koliko god pokušavali, automobil nismo mogli ni pomaknuti. Odlučili smo pozvati pomoć. No, signala nije bilo, rekao je Antun za portal icv.hr.

Dodao je i kako su odlučili hodati dok nisu našli mjesto na kojem je bilo signala. Boljele su ga noge, ali nije htio pustiti da supruga hoda sama šumom. Krenuli su cestom i čekali da uhvate signal na mobitelu.

Javna zahvala

Kada se pojavio signal, odmah su nazvali 112, a rečeno im je da je pomoć na putu i da će vrlo brzo stići do njih. Kada su ugledali volontere i njihov osmijeh, odmah su znali da su spašeni i mukama je bio kraj.

– Našli su nas na cesti kojom smo išli. Bili su jako ljubazni i srdačni. Želim im javno zahvaliti jer su nas prvo smirili i pomogli nam. Otišli smo do automobila zajedno, izvukli su ga iz rupe, a onda nam pokazali put do Voćina. Danas smo u toplicama, u Daruvaru, pričamo o tome što nam se dogodilo i želimo svima reći koliko nam je značila njihova pomoć. Želimo da znaju koliko smo im na tome zahvalni, poručio je Antun.

U situacijama kao što su ove je važno djelovati odmah. Ako se izgubite u šumi, pomoći mogu neke jednostavne postavke na vašem mobitelu, ali i u aplikacijama, a koje možete vidjeti ovdje. 

HGSS u još jednoj akciji: Umirovljenici zapeli u šumi pa su odlučili javno zahvaliti svojim spasiteljima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap