HEP Općini poskupio struju za 260 posto! Načelnik ljutit: “Mirovine su mizerne, tko će to plaćati?”

Josip Mihaljević
21. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec objavio je ljutiti status na Facebooku o poskupljenju struje. HEP je toj općini poslao ponudu koja je 260 posto skuplja nego prošle godine.

zarulje

Foto: Unsplash

Šef Općine Radoboj Anđelko Topolovec objavio je status na Facebooku u kojem se ne može načuditi HEP-ovoj ponudi za električnu energiju ove godine koja je 231 tisuću kunu skuplja nego prošle godine.

radijator
Blok umirovljenici zajedno: Vlada će podizanjem cijene struje i plina ubijati svoje građane!

“Do kud? Do kad? Ima li kraja? Ponuda HEP-a prema općini, za struju za ovu godinu, veća je za 231.125,77 kuna što je povećanje za 260 posto. Pitam se ako će biti takvo povećanje i za domaćinstva tko će to plaćati, a u konačnici i zbog čega bismo plaćali toliku cijenu struje? HEP gomila dobit, a mi svi nek plaćamo! Od kud?”, pita se Topolovec.

I dok veća poskupljenja za kućanstva kreću tek na proljeće, Topolovec se već sada pita kako će umirovljenici ubuduće plaćati režije za električnu energiju:

Tko će s takvim cijenama ostati van granica siromaštva? Hoće li napokon netko u ovoj državi početi razmišljati tko to i zašto diže cijene? Po kojim kriterijima? Koji su razlozi? OK, općina će platiti, ali kako će svoje rate plaćati naši sumještani koji imaju mizerne mirovine i plaće ispod prosjeka? Baš sam bijesan i žalostan”, napisao je Topolovec na Facebooku.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap