Helga iz Allo Allo proslavila 71. rođendan: Glumica Kim Hartman njome je stekla svjetsku slavu

Milan Dalmacija
12. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Glumica Kim Hartman slavu je stekla glumeći nacistkinju Helgu Geerhart u seriji Allo Allo. U srijedu je proslavila 71. rođendan, a mnogi je pamte upravo po toj ulozi. Nakon snimanja serije često je izvodila skečeve po kazališta zajedno s glumcem koji je utjelovio Herr Flicka.

Glumica Kim Hartman koja je utjelovila nacistkinju Helgu u seriji Allo Allo proslavila je 71. rođendan | Foto: Screenshot: YouTube/Hunds Egal

Jedna od najpopularnijih humorističnih serija na ovim prostorima već nekoliko desetljeća je Allo Allo. Kultna serija koja se izruguje Drugom svjetskom ratu snimljena je od 1982. do 1992. godine, a njeni protagonisti svoju slavu, koja nije izblijedjela ni do danas, mogu zahvaliti upravo tim ulogama.

Među njima je glumica Kim Hartman koja je u srijedu proslavila 71. rođendan, prenosi Večernji. Ona je glumila Helgu Geerhart, koketu iz nacističkih redova koja je htjela zavesti Herr Flicka, poznatog po svom specifičnom hodu i pridjevu “gestapovski”. Često je to činila razodijevanjem i pokazivanjem svog donjeg rublja. Zbog toga je Hartman postala seks-simbol.

– Helga je bila ambiciozna i htjela je biti Hitlerova djevojka ili čak špijunka u stilu Mate Hari. No, kao i svi Nijemci u seriji, nije bila sposobna za takvo nešto. I Helga i ja voljele smo glumiti seks-simbol. Bilo je zabavno i opuštajuće, rekla je glumica Hartman u jednom od davnih intervjua.

Ova 71-godišnjakinja je s Richardom Gibsonom koji je utjelovio lik Herr Flicka godinama u kazalištima diljem Europe izvodila skečeve, a često su govorili i o svojim karijerama. Inače, u braku je s glumcem Johnom Nolanom i ima sina Toma i kći Mirandu.

Prije otprilike tri mjeseca 74. rođendan proslavio je i glumac Guy Siner koji je u toj seriji utjelovio lik Herr Grubera, o čemu možete više čitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap