Grubišno Polje dobiva Centar za starije: Sve bi trebalo biti gotovo za 18 mjeseci

Ana Kanazir
19. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Centar za starije osobe gradit će se u gradu Grubišno Polje. Sada je tako potpisan ugovor o stručnom nadzoru nad izgradnjom ovog Centra. Ovaj projekt se pripremio tri godine, a bit će izuzetno značajan za građane. Sve bi trebalo biti gotovo za 18 mjeseci, dok će se pružiti smještaj za 102 osobe.

Noge umirovljenika; Predbožićna priredba u Domu za starije Maksimir Papuče, šlape

Korisnici Doma za starije | Foto: Mirovina.hr

Centri za starije osobe, odnosno domovi za starije se grade diljem Hrvatske, a jedan će se graditi i u Grubišnom Polju. Potpisan je ugovor pa bi uskoro trebala krenuti i gradnja, dok bi sve trebalo biti gotovo 2026. godine.

Grubišno Polje dobiva Centar za starije koji će biti iznimno važan za stanovnike. Radi se prije svega o socijalnom projektu, zbrinjavanju odnosno poboljšanju standarda života starijim osobama novim modelom institucije. Osim toga, Centar će zaposliti 72 osobe pa će se riješiti i problem nezaposlenosti, a poznato je i što će sve sadržavati.

Objekt će biti površine 4.803 m2, a u njemu će se osigurati pružanje usluge smještaja za 102 starije osobe, koje su funkcionalno ovisne ili boluju od Alzheimera i drugih demencija. Osim toga, pružat će se usluga pomoći u kući, dostava obroka, savjetovanje, redovni sistematski pregledi, a postojat će i cjelodnevni ili poludnevni boravak i tako će unaprijediti kvalitetu življenja starijih osoba i prolongirati njihov ostanak u vlastitom domu.

Osim Centra za starije u ovom gradu, još je prošle godine najavljena gradnja centara diljem Hrvatske. Točnije, radi se o ukupno 18 centara, a cijeli popis možete pronaći u ovom tekstu. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap