‘Gripa ne postoji’: Umirovljenik u izjavi dao još nekoliko urnebesnih savjeta

Jasmina Grgurić
21. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

“Digni se ujutro, umi se s hladnom vodom, muški, skidaj se gol ovdje… Bacili su najlukaviji što postoje, znaju gdje idu. Gdje će da leži deset dana, topli čaj, e, tu će oni ići. Kod mene nema što da traže. Svaki dan vani. Tako treba da budu svi. A ne: ‘Propalo zdravstvo!’ Propada jer ima više nas starih, nego mladih. I nemaju s kim da pričaju. ‘Boli me koljeno’… Pa vježbaj koljena, ma je** te!”

Umirovljenik u anketi dao urnebesan odgovor o gripi Snimak zaslona/Youtube

Iako je situacija s gripom u Hrvatskoj i više nego ozbiljna, s obzirom na gotovo 9.000 oboljelih i čak devet umrlih od komplikacija ove bolesti, jedan umirovljenik ipak nas je u moru crnih vijesti uspio nasmijati na ovu temu.

Saborski zastupnik Ivan Pernar javnost je zabavljao svojim savjetima o uzimanju visokih doza vitamina C kao prevencije protiv gripe, od koje je ubrzo i sam obolio. No, ovih dana popularan je savjet jednog umirovljenika, čija je izjava u videu stekla, blago rečeno, ogromnu popularnost. Prvo se pojavila kraća verzija poznata po zaključku da gripa ne postoji te savjetu umirovljenicima koji se stalno žale da ih nešto boli, a koji glasi: “Vježbaj, piz** ti materina!” No, ubrzo je internet ugledala i ona duža verzija njegove izjave.

Naime, novinarka N1 Televizije radila je anketu u kojoj je građane pitala boje li se gripe, kada im je sad već poznati umirovljenik kazao:

“Ne postoji gripa, zlato moje. Imam 82 godine, nikad bolestan, nikad kod doktora. To zapamtite svi. Sramota, mi penzioneri uništili smo zdravstvo. ‘Boli me ruka, boli me noga, sve me boli… ‘ Vježbaj, piz** ti materina!” – poručio je očito vitalni 82- godišnjak.

A recept svoje vitalnosti otkrio je u dužoj verziji izjave, kazujući da svaki dan vježba po tri sata te nikada nije popio tabletu u životu.

“Zdrav duh u zdravom tijelu. Digni se ujutro, umi se s hladnom vodom, muški, skidaj se gol ovdje… Bacili su najlukaviji što postoje, znaju gdje idu. Gdje će da leži deset dana, topli čaj, e, tu će oni ići. Kod mene nema što da traže. Svaki dan vani. Tako treba da budu svi. A ne. ‘Propalo zdravstvo!’, Propada jer ima više nas starih, nego mladih. I nemaju s kim da pričaju. ‘Boli me koljeno’… Pa vježbaj koljena, ma je** te!” – pojasnio je.

Umirovljenik je za kraj zaključio da bolest ne postoji, osim kada slomiš ruku ili nogu da ti poravnaju, dok sve drugo ovisi o nama samima.

 

 

‘Gripa ne postoji’: Umirovljenik u izjavi dao još nekoliko urnebesnih savjeta
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap