Grbin najavljuje aktivnosti SDP-a po pitanju mirovina: Treba promijeniti izračun

Josip Mihaljević
25. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u ime stranke najavljuje aktivnosti za zaštitu umirovljenika. Glavni problem vidi u rastu cijena svakodnevnih namirnica i smatra da treba mijenjati izračun mirovina.

Peđa Grbin (Snimak zaslona/N1)

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin gostovao je jučer u emisiji Hrvatskog radija ‘Oporbeni zarez’ gdje je najavio aktivnosti SDP-a po pitanju mirovina.

Između ostalog, kazao je kako je spreman biti SDP-ov kandidat za premijera na parlamentarnim izborima 2024. godine. Te će se godine, naime, održati i izbori za Europski parlament te predsjednički izbori.

Govoreći o uvođenju eura kao službene valute, Grbin je kazao kako već sada imamo inflaciju te da iskustva drugih država govore kako prilikom uvođenja eura dolazi do dodatnog rasta cijena. Inflaciju je problematizirao iz perspektive umirovljeničkog novčanika:

“Mi kada izračunavamo mirovinu danas koristimo cijelu stopu inflacije. Međutim, problem je upravo u onome što je potrebno za svakodnevni život – u hrani. I zato treba promijeniti cijenu izračuna mirovina, o čemu ćemo govoriti u danima koji su pred nama, osigurati da se mirovina prilagođava porastu stvarnih troškova života kako bi ljudi od nje mogli živjeti”, kazao je Grbin.

O detaljima promjena u mirovinskom sustavu nije govorio, ali bit će zanimljivo popratiti što su iz SDP-a smislili za umirovljenike.

Grbin najavljuje aktivnosti SDP-a po pitanju mirovina: Treba promijeniti izračun
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap