Gradonačelnik najavio strožu kontrolu vrećica za smeće i veće račune za pogrešno odvajanje otpada

Ana Kanazir
7. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević danas je posjetio Arheološki muzej, a osim o obnovi muzeja, odgovarao je i na pitanja novinara među kojima su bila i ona o odvajanju otpada. Otkrio je kako je do sada podijeljeno nekoliko stotina kazni, ali i kako će se točno pregledavati vrećice, koliko će iznositi kazne, a rekao je i kako pogrešno odvajanje otpada i nekorištenje ZG vrećica može dovesti do povećanja računa.

Ilustracija: Pixabay

Pogrešno odvajanje otpada je posljednjih nekoliko dana u središtu pozornosti, a sada su otkriveni detalji oko kazni za one koji otpad ne odvajaju pravilno, odnosno za sve one koji ne koriste plave ZG vrećice.

Najavljene i strože kontrole: U Zagrebu podijeljeno više od 250 kazni zbog pogrešnog odvajanja otpada

Gradonačelnik je otkrio kako je do sada podijelio nekoliko stotina kazni za odvajanje otpada, a prije toga su se dijelila upozorenja. Poznat je i iznos kazni.

– Podijeljeno je nekoliko stotina kazni, a prije toga nekoliko tisuća upozorenja. Kazne pišu komunalni redari koji bi se zatekli na tom mjestu, rekao je Tomašević za Dnevnik.hr i dodao kako radnici Čistoće mogu na različite načine utvrditi identitet osoba, od korištenja kamera do pretraživanja sadržaja vrećica.

Kazne će također neke osobe dobiti u veljači za siječanj, a najavljena je i promjena na računima. Odnosno, osobe koje ne odvajaju dobro otpad bi po prvi puta mogle vidjeti povećanja na svojim računima.

Do sada je poslano 2.800 upozorenja građanima, a s druge strane, otkriveni su i iznosi kazni. Tako će se kazne kretati od 65 eura za kućanstva, a pravne osobe bi na računima mogle dobiti i kaznu od 130 eura za pogrešno odvajanje otpada, prenosi Zagreb info.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap