Građani hrvatskog grada slabijeg imovinskog stanja ne moraju plaćati komunalne naknade

Ana Kanazir
16. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

U Đurđevcu se zaprimaju zahtjevi građana za oslobođenje od plaćanja komunalne naknade. Oslobađanje od plaćanja mogu dobiti stanovnici koji plaćaju komunalnu naknadu za površinu do 60 metara kvadratnih i kojima ukupni prihodi ukućana u prethodnoj godini ne prelazi 159,27 eura.

Novac, euri | Foto: mirovina.hr

Kako bi se ostvarilo pravo oslobođenja od plaćanja komunalne naknade građani trebaju ispuniti poseban obrazac do 20. veljače i poslati ga ili donijeti u Grad Đurđevac.

Ova odluka se odnosi na vlasnike ili korisnike stambenih objekata kojima je to jedina nekretnina za stanovanje, a koja ima površinu do 60 m2. Ova površina se uvećava za dodatnih 20 metara kvadratnih prostora za četvrtog i svakog idućeg članka kućanstva. Obrazac zahtjeva se može preuzeti na stranicama Grada Đurđevca ili u Gradskoj upravi.

Osim oslobođenja od plaćanja komunalne naknade, u Đurđevcu su u tijeku radovi na obnovi i uređenju zgrade Centra za smještaj starijih osoba i osoba s invaliditetom. Radi se o rekonstrukciji bivše zgrade Gradske uprave i dvije popratne zgrade, u kojima će se sada nalaziti 30 soba za boravak ukupno 80 osoba, a više smo pisali ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap