Grad zbog krize povisio božićnice umirovljenicima sve do 1.000 kuna!

Jasmina Grgurić
4. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Prijave za isplatu božićnica umirovljenicima u tijeku su u brojnim gradovima, a neki su ovu vrstu novčane pomoći starijima već počeli i isplaćivati kako bi im financijski olakšali i uljepšali nadolazeće blagdane. Kao što već znamo, mnogi nemaju ovu jednokratnu isplatu, dok je kriza izazvana pandemijom neke potaknula da je povećaju, i to do 1.000 kuna!

Foto: Mirovina.hr

Grad Mali Lošinj odlučio je u jeku pandemije povećati iznose božićnica za umirovljenike i to do 1.000 kuna, iako je ta vrsta novčane pomoći dosad iznosila simboličkih stotinu kuna.

„Ova izazovna vremena jako su utjecala na građane pa smo upravo iz toga razloga izmijenili Odluku o socijalnom standardu građana, kojom je povećan iznos socijalnog cenzusa, čime smo obuhvatili još veći broj naših socijalno ugroženih građana i obitelji,  dok smo zadržali postojeće standarde u zdravstvu i u svim odgojno obrazovnim institucijama i programima što nam je iznimno važno. Isto tako, ovom odlukom uvećan je i iznos mjesečne pomoći za podmirenje troškova najamnine stana te je omogućena pomoć za podmirenje troškova ogrjeva korisnicima koji nisu korisnici zajamčene minimalne naknade pri nadležnom centru za socijalnu skrb” – pojašnjava gradonačelnica Ana Kučić.

Grad povećao božićnice umirovljenicima, dobit će do 600 kuna!

Potpora umirovljenicima s niskim primanjima omogućena je onim korisnicima s prebivalištem na području Grada u trajanju od najmanje jedne godine prije dana podnošenja zahtjeva te onima kojima je mirovina jedini izvor osobnih prihoda.

Svi oni koji imaju mirovinu do 1.000 kuna ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 1.000 kuna, oni koji imaju mirovinu od 1.000 do 1.500 kuna dobit će 600 kuna, a oni s mirovinom od 1.500 do 2.000 kuna 400 kuna. Pravo mogu ostvariti i samci čiji su ukupni prihodi manji od 2.000 kuna mjesečno, te umirovljeničko kućanstvo čiji su ukupni prihodi manji od 4.000 kuna mjesečno.

Potporu može ostvariti samo umirovljenik s mirovinom manjom od 2.000 kuna.

Svi ostali, oni s mirovinom od 2.000 kuna i više ostvaruju pravo na božićnicu od 200 kuna u obliku bona ili isplatom na bankovni račun.

Grad zbog krize povisio božićnice umirovljenicima sve do 1.000 kuna!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap