Grad u Karlovačkoj županiji ukida komunalnu naknadu privatnim pružateljima smještaja za starije

Matej Markovinović
24. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Grad Ozalj ukida komunalnu naknadu privatnim pružateljima usluge smještaja za starije osobe. Odluku je donijelo tamošnje Gradsko vijeće, a sve je podržala i gradonačelnica Lidija Bošnjak.

mladi i stari

Volontiranje u Domu za starije | foto: Pexels, Matthias Zomer

Gradsko vijeće Grada Ozlja donijelo je odluku kojom se ukida komunalna naknada privatnim pružateljima usluge smještaja za starije osobe. Riječ je o odluci koja je donesena na prijedlog gradske vijećnice i predsjednice Udruge ‘starKA’, Sabine Angeline Latin.

Kako prenosi KAportal, prijedlog je podržala i gradonačelnica Lidija Bošnjak, jer je i sama upoznata s važnim problemima socijalne skrbi te je predložila da se komunalna naknada u potpunosti ukine. Uz to, dodala je i da komunalnu naknadu već ne plaćaju javne ustanove socijalne i zdravstvene skrbi, što će se ovom odlukom proširiti i na privatnike.

Ove županije sufinanciraju smještaj umirovljenika u privatnim domovima, evo kakvo je stanje u velikim gradovima

Prijedlog je jednoglasno podržalo Gradsko vijeće, na što je Latin najavila da će udruga ‘starKA’ s takvim zahtjevom ići i na ostale gradove u Hrvatskoj , ističući da je ovo korak k izjednačavanju korisnika u javnom i privatnom sektoru. Podsjetimo, nedavno smo objavili tekst koje sve županije i veći gradovi sufinanciraju smještaj umirovljenika u privatnim domovima.

Dok Zagreb, Osijek, Split i Rijeka ne sufinanciraju privatni smještaj, Karlovačka i Zadarska županije to čine. Uz njih, djelomično financiranje privatnih domova provodi i Koprivničko-križevačka županija.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap