[FOTOGALERIJA] Maksimirske jeseni: Umirovljenici se uz hranu i druženje oprostili od ljeta

Josip Mihaljević
17. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Danas su u Parku Maksimir održane 16. po redu Maksimirske jeseni. Oko tisuću posjetitelja, većinom umirovljenika, družilo se uz pjesmu, hranu, kreativne radionice i tjelovježbu. Udruge umirovljenika i domovi za starije igrale su velike uloge u organizaciji dolazaka, ali i “običnim” umirovljenicima znatiželja nije dala mira te su došli vidjeti kako se zabavljaju njihovi vršnjaci.

Maksimirske jeseni 2019. | Mirovina.hr

Maksimirske jeseni 2019. | Mirovina.hr

Malo više od tisuću umirovljenika provelo je prijepodne u Parku Maksimir na 16. inačici manifestacije ‘Maksimirske jeseni’. Najveći dio posjetitelja bili su umirovljenici, što članovi umirovljeničkih udruga, što korisnici zagrebačkih domova za starije.

Umirovljenici složni: “Treba nam više ovakvih aktivnosti”

Dođite na Maksimirske jeseni: Događaj za umirovljenike nudi pregršt sadržaja

Razbacani na ogromnoj travnatoj površini, umirovljenici su se vidno zabavljali i družili dok su birali što će raditi. Malo more zdravstvenih pregleda sigurno je bilo korisno za umirovljenike koji su mjerili krvni tlak, šećer, kolesterol i gustoću koštane mase. Ako nisu bili zainteresirani za preglede, mogli su slušati o preventivnim medicinskim savjetima oko moždanog udara, inkontinencije, oralnog zdravlja i tako dalje.

Simpatični su bili umirovljenici i umirovljenice koji se iz hobija bave slikarstvom, a raštrkani posvuda na Maksimiru svatko je našao svoj kutak i motiv za slikanje.

“Dobro je ovo, ali šteta. Vidite kako je lijepo vrijeme, a mi već slavimo Maksimirske jeseni. Češće se ovo treba organizirati, ovakvi događaji ne koštaju puno, a čine nas sretnima”, kaže nam jedna umirovljenica dok slika.

Osim službenih sudionika koje su mahom činili članovi umirovljeničkih udruga ili prolaznika, okupio se i značajan broj znatiželjnih “običnih” umirovljenika koji su došli vidjeti kako se njihovi vršnjaci zabavljaju.

“Potegnuo sam iz Novog Zagreba, čuo sam na radiju da će biti neka penzionerska fešta. Sviđa mi se, neka ljudi malo zaborave na probleme i iziđu i aktiviraju se. Ja rijetko dolazim u Maksimir, ali da je ovakvih događaja više, i mene bi Maksimir češće gledao”, kazao nam je jedan gospodin.

“Ostajemo do navečer!”

Oko 13 sati mjesto je već bilo krcato, a organizatori su bili spremni podijeliti ručak. Neka vrsta čobanca s njokima i mnoštvo kolača zaustavilo je sve aktivnosti na trenutak kako bi umirovljenici ručali, a vrlo brzo  nakon ručka uhvatili su se plesa.

Oko 14 sati stvari su se već bližile kraju, a umirovljenici su u dugim kolonama krenuli prema izlazu, dok je značajan dio posjetitelja odlučio ostati u parku:

“Predivno, ovo mi je kao savršena nedjelja. Pozvao sam društvo da se nađemo ovdje, tko zna, možda ostanemo do večeri”, poručio nam je jedan gospodin.

A kako je to sve izgledalo, pogledajte u fotogaleriji:

[FOTOGALERIJA] Maksimirske jeseni: Umirovljenici se uz hranu i druženje oprostili od ljeta
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap