Dođite na Maksimirske jeseni: Događaj za umirovljenike nudi pregršt sadržaja

Josip Mihaljević
16. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Maksimirske jeseni popratit će jaki međunarodni sportsko-rekreacijski, kulturno-umjetnički i zdravstveno-preventivni program. Manifestacija počinje sutra u 9 sati u Parku Maksimir.

Foto: Marko Matijević | mirovina.hr

Manifestacija koja okuplja preko tisuću posjetitelja i sudionika i ove godine vraća se u Park Maksimir. Događaj se održava 17. rujna 2019. godine s početkom u 9 sati.

Sutra se očekuje ugodna temperatura do 28 Celzijevih stupnjeva, a umirovljenici će iskoristiti to vrijeme za zabavu, druženje, učenje i puno zdravstveno-preventivnih aktivnosti. Bit će tu ribolova, šaha, boćanja, a posjetitelji će moći uživati u likovnoj izložbi, poeziji, biciklizmu… Zdravstvene aktivnosti uključuju pregršt sadržaja, od mjerenja tlaka, šećera, masnoće, gustoće kostiju, kisika u krvi pa do pregleda sluha, spirometrije i radionice zdrave prehrane.

Nakon dolaska i prijave sudionika na ulazu u Park Maksimir, slijedi svečani mimohod svih sudionika i svečano otvorenje na Velikoj pozornici. Sve informacije možete potražiti na info pultu na ulazu u Park Maksimir, te na završetku aleje.

Za sve posjetitelje organiziran je i besplatan posjet ZOO vrtu na taj dan.

Organizatori napominju kako je potrebno ponijeti vlastite boce za vodu.

Organizatori su: Društvo za športsku rekreaciju Maksimir, Dom za starije osobe Maksimir, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Javna ustanova Maksimir, Program podrške u lokalnoj zajednici Gerontološki centar Maksimir, ZOO vrt Maksimir, Ribolovno društvo Bukovac te Matica umirovljenika Maksimir, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, Vijeća gradske četvrti Maksimir i Zagrebačkog saveza sportske rekreacije “Sport za sve”.

Čitav program i raspored događaja možete pogledati na OVOJ POVEZNICI.