Evo zašto je velikan: Pele je nekoliko dana prije svoje smrti navijao da Argentina osvoji Svjetsko prvenstvo

Milan Dalmacija
4. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Legendarni brazilski nogometaš Pele iz bolničke je postelje nakon poraza Brazila od Hrvatske navijao da Argentina osvoji Svjetsko prvenstvo u nogometu. Otkrila je to na društvenim mrežama njegova kći, Kely Nascimento.

pele

Foto: Najbolji strijelac u povijesti nogometa| Youtube screenshot

Pred sam kraj prošle godine, 29. prosinca, nakon duge i teške borbe s rakom debelog crijeva u 82. godini preminuo je po mnogima najbolji nogometaš svih vremena – Pele. Njegova kći, Kely Nascimento na društvenim je mrežama dijelila svoje posljednje trenutke s njim, a prije nekoliko dana otkrila je i kako je upoznala suprugu Argentinca Lionela Messija.

Ljuti rivali

Napustio nas je Pele: Nogometni kralj preminuo je u 82. godini

Oni koji prate nogomet, znaju da su Brazil i Argentina ljuti rivali na sportskim terenima. Isto tako poznato je da su Južnoamerikanci općenito vrlo strastveni po pitanju bilo čega, osobito kad je riječ o nogometu. Stoga će mnoge začuditi jedna od posljednjih anegdota s Peleom, koju je njegova kći podijelila na Instagramu.

– Kad je Brazil izgubio od Hrvatske, mom ocu je već bilo sve gore. Svi su htjeli da Brazil osvoji Svjetsko prvenstvo za mog oca i nitko drugi nije pomišljao da će pobjednik biti itko osim naše reprezentacije Ali, tata je razumio nogomet bolje od većine. Uvijek je govorio da voli ovu prekrasnu igru ​​zbog mogućnosti da bilo koja momčad može pobijediti, napisala je.

Sve ih je iznenadio

Dodala je da je svaka osoba koja je posjetila Pelea u bolnici bila uvjerena da Argentina neće i ne smije osvojiti Svjetsko prvenstvo. No, kad su upitali Pelea kome će dati podršku, on ih je iznenadio odgovorom.

– Rekao je: “Za Argentinu! Ovaj pehar mora ostati u Južnoj Americi i Messi ga zaslužuje.” Svi su glumili, a ponekad i nisu, da su u nevjerici. Finale više nije mogao gledati, ali je znao da je Argentina pobijedila i da je Messi uspio podići pehar i bio je sretan, napisala je Peleova kći na Instagramu.

Copy link
Powered by Social Snap