Evo kada će vam biti upisani podaci za 2023. godinu na stranicama Regosa: Potrebno je malo strpljenja

Ana Kanazir
2. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Na stranicama Središnjeg registra osiguranika (Regos) možete u bilo kojem trenutku izračunati koliko će vam iznositi mirovina. Sve se radi putem digitalne platforme Mojamirovina.hr. Ipak, nekoliko umirovljenika nam je otkrilo kako tamo nisu uneseni podaci o stažu i plaći za 2023. godinu, ali i kako im neki podaci nedostaju. Tako će podaci za prošlu godinu biti dostupni od 5. travnja na stranici, a iz Regosa su nam objasnili i kako se u slučaju da su podaci krivo upisani treba obratiti zahtjevom Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Stariji muškarac radi na prijenosnom računalu kod kuće.

Umirovljenik na računalu | Foto: Unsplash /
Sweet Life

Na stranicama Regosa, točnije putem platforme Moja mirovina se može pronaći personalizirani mirovinski kalendar s pomoću kojeg se može saznati iznos mirovine. Tako vam kalkulator nudi tri opcije, o čemu smo pisali i ovdje. Ipak, nekima su podaci krivo upisani, dok nekima nedostaju podaci za prošlu godinu. Dobra je vijest da postoje rješenja za oba problema.

Stariji muškarac radi na prijenosnom računalu kod kuće.
Od sada sami možete izračunati buduću mirovinu: Anonimni kalkulator nudi tri opcije izračuna

Prošla godina bit će upisana uskoro

Neki umirovljenici su nam se požalili kako im kod izračuna iznosa mirovine na stranici Regosa nisu upisani podaci za 2023. godinu. Upravo zato smo poslali upit Središnjem registru osiguranika u potrazi za odgovorima. Korisnici i osiguranici koji žele izračunati mirovinu putem digitalne platforme Moja mirovina, podaci o stažu i plaći za prošlu godinu će biti dostupni od 5. travnja 2024. godine, kako su nam otkrili iz Regosa.

Na ovim stranicama su osiguranici do nedavno mogli saznati iznos svoje buduće mirovine najranije godinu dana prije odlaska u mirovinu, dok sada, putem navedenog portala to mogu saznati u svakom trenutku i od samog ulaska na tržište rada.

Što kada su podaci krivo upisani?

– Personalizirani mirovinski kalkulator također omogućava korisnicima da na svoja računala preuzmu detaljan tablični prikaz svih podataka na temelju kojih se izračunava projicirani iznos mirovine te osiguranici tako prvi put u svakom trenutku i na jednostavan način imaju uvid u podatke koji se za njih vode u sustavu mirovinskog osiguranja, ističu iz Regosa.

Ipak, može se dogoditi i da vam neki podaci, poput onih o stažu i uplaćenim doprinosima, nisu uneseni pa je potrebno detaljno sve proučiti. U slučaju da podaci nisu potpuni, osiguranik može HZMO-u podnijeti zahtjev za pretkompletiranje podataka o stažu i plaći. Ovo se radi putem e-Usluga u sustavu e-Građani ili popunjavanjem Tiskanice zahtjeva, objasnili su nam iz Regosa.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap