Emotivan oproštaj Kolinde od Mislava Bage: ‘Kad vam netko poklanja bakin ajvar, onda ima tu nešto’

Milan Dalmacija
24. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Posebno emotivan oproštaj od prerano preminulog novinara Mislava Bage imala je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Istaknula je da je profesionalno prema njoj znao biti brutalan, ali bi ju i dočekao s teglicom bakinog ajvara ili pekmeza od marelice.

Kolinda Grabar Kitarović (Snimak zaslona/N1)

Obitelj, prijatelji, kolege i brojna lica iz javnog života oprostili su se jučer na zagrebačkom Krematoriju od novinara i urednika Nove TV, Mislava Bage. On je preminuo 18. kolovoza u 49. godini života.

Pogledajte kako su se od Mislava Bage oprostila brojna poznata lica: 'Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo'

Na posljednjem ispraćaju bili su i brojni političari, premijer Andrej Plenković, prva dama Sanja Musić Milanović, bivši i sadašnji ministri, saborski zastupnici…

– Svi smo ga poštovali, cijenili i rado s njim surađivali. I kad je postavljao teža i kad je postavljao lakša pitanja, poručila je za Dnevnik.hr ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Brutalnost i bakin ajvar

Posebno ga je dobro poznavala bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je s njime bila u dobrim odnosima i kada su se kamere ugasile.

– Sjećate se njega kao novinara. Jedinstven, Bago je Bago. Mene je volio. Držim da me volio, jer kad vam netko svake godine poklanja bakin ajvar i pekmez od marelice, onda ima tu nešto”, rekla je bivša predsjednica dodavši da je Bago prema njoj znao biti brutalan, ali da upravo to dokazuje njegovu profesionalnost, poručila je bivša predsjednica.

‘Dok je nas, bit će i njega’

Svećenik koji je vodio ispraćaj poručio je svima da se prisjete trenutaka kad su primili obavijest ili neku poruku od Mislava, da se sjete svakog njegovog osmijeha i svega što je za njih učinio.

– Svi imamo toliko anegdota, različitih doživljaja s njim. Mislim da će još dugo dugo biti s nama. Dok je nas bit će i njega, zaključila je reporterka Dnevnika Nove TV, Barbara Štrbac.

Emotivan oproštaj Kolinde od Mislava Bage: ‘Kad vam netko poklanja bakin ajvar, onda ima tu nešto’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap