Ekonomska klinika poziva umirovljenike da im se slobodno obrate za besplatno financijsko savjetovanje

Ana Kanazir
11. srpnja 2024.
Novosti
A- A+

Ekonomska klinika djeluje u sklopu Ekonomskog fakulteta, a cilj joj je pružiti besplatno financijsko savjetovanje i pomoć svim građanima. Ovu pomoć pružaju studenti uz minimalno sudjelovanje profesora, a za svoj rad su i nagrađeni. Ističu kako bi voljeli da im se više obraćaju umirovljenici koji imaju bilo kakva pitanja financijske prirode.

Osobe drže kemijske u rukama i pokazuju na papir

Savjetovanje za umirovljenike | Foto: Pixabay

Besplatnu pomoć građanima pruža Ekonomska klinika, a kažu kako bi voljeli da im se javlja više umirovljenika. Njima mogu pružiti savjete oko štednje i mirovina, a mogu i odgovoriti na sva njihova pitanja.

Besplatno pravno i psihološko savjetovalište za starije | Udruga Mobbing
Savjetovalište za starije osobe: Umirovljenici sve više traže pravnu, ali i psihološku pomoć

Ekonomska klinika je neprofitna studentska udruga s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koja pruža usluge besplatnog savjetovanja za poduzetnike, studente, organizacije i građane. Postoji od 2015. godine, a odlučili su pomoći lokalnoj zajednici znanjem stečenim na fakultetu. Njihov rad je sada prepoznat i međunarodno jer su dobili tri prestižne međunarodne akreditacije čime su ušli u društvo samo 128 institucija u svijetu s takvom potvrdom kvalitete.

Njima se možete obratiti kada imate bilo kakva pitanja vezana uz financije, otvaranje obrta, pitanja vezana uz povrat poreza, a bave se i pitanjima mirovina, ali i mirovinske štednje. Upravo zato su izjavili kako bi voljeli da im se više obraćaju umirovljenici i druge osobe starije životne dobi. Možete im se javiti putem njihove web stranice.

– Mogu nam se obratiti građani starijih dobnih skupina s upitima vezanih uz njihove osobne financije. Primjerice o trećem mirovinskom stupu kroz koji možemo kroz godine ostvariti prilične iznose, kaže za magazin.hrt.hr predsjednica Ekonomske klinike Petra Milunović.

Osim Ekonomske klinike, starijim građanima besplatnu pomoć raznim predavanjima i radionicama pružaju i iz Udruge Krugovi, o čemu smo pisali i ovdje. Postoji i pravno i psihološko savjetovalište za starije osobe u Velikoj Gorici koje provodi zagrebačka udruga Mobbing. Interes je ogroman, a građane najviše zanimaju imovinsko-pravni odnosi, ostvarivanje mirovinskih prava i plaćanje poreza. Uz to, dominiraju i narušeni odnosi u obitelji, usamljenost i žalovanje. Kako točno funkcioniraju možete pročitati u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap