Država sumnjičavim umirovljenicima dijeli poklon bon – ali samo ako se cijepe

Josip Mihaljević
27. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Rusija je razvila vlastito cjepivo i masovno su počeli cijepiti još u prosincu. Međutim, njihovi umirovljenici su još uvijek poprilično sumnjičavi prema cjepivu pa su im državne vlasti pripremile poklon bonove u vrijednosti od 83 kune.

cijepljenje

Foto: Unsplash

Rusi svoje cjepivo Sputnik V nude državama EU, ali i sami se susreću s provedbom cijepljenja u svojoj državi, piše Jutarnji.hr. Moskovski zdravstveni radnici uočili su da među skepticima ima podosta starijih pa su uveli poklon bonove za starije onima koji se ipak odazovu na cijepljenje.

Nakon što prime prvu dozu, stariji od 60 dobit će poklon bon u iznosu od 1000 ruskih rubalja što odgovara protuvrijednosti od oko 83 hrvatske kune. Taj će novac moći potrošiti u odabranim trgovinama, ljekarnama ili kafićima, objasnio je u nedjelju gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

Rusija je s cijepljenjem počela u prosincu prošle godine, ali ne stoje baš najbolje. Bolja od njih je i Hrvatska koja sama po sebi kaska za europskim prosjekom. U ovom grafu možete vidjeti koliko doza cjepiva je podijeljeno na 100 stanovnika.

 

 

Država sumnjičavim umirovljenicima dijeli poklon bon – ali samo ako se cijepe
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap