Dragec (90) koji je u požaru zapeo na 12. katu: “Pomislio sam čak i skočiti”!

Jasmina Grgurić Zanze
10. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

“Zvijezda” strahovitog požara koji je u utorak nešto prije podne izbio u stanu 83-godišnje umirovljenice na 9. katu zgrade zagrebačke Ulice Trnsko, svakako je 90-godišnji umirovljenik. Snimke spašavanja starijeg čovjeka s balkona stana na 12. katu obišle su zemlju, a umirovljeni avijatičar Drago Bošnjak ispričao je što mu je sve prolazilo kroz glavu u trenucima jeze.

požar zagreb N1

Foto: N1 televizija

Iako se na prvu nije moglo procijeniti, umirovljenik koji je ostao zarobljen na 12. katu u stravičnom požaru koji je u utorak izbio u stanu 83-godišnje umirovljenice na 9. katu zgrade zagrebačke Ulice Trnsko, ima 90 godina. Unatoč dobi, reagirao je točno onako kako treba, čekajući pomoć na balkonu. Snimke njegova spašavanja obišle su zemlju i svi su se pitali o komu je riječ. A riječ je o Dragi Bošnjaku, umirovljenom avijatičaru koji je otkrio što mu je sve prolazilo kroz glavu u trenucima agonije.

U trenutku požara svirao harmoniku u svojoj sobici

Iz bolnice se, nakon što se nagutao dima, vratio u svoj čađavi stav.

“Evo, s harmonikom sam bio zatvoren u svojoj sobici. Svirao sam si za dušu u dijelu stana gdje ne smetam susjedima. Odjednom sam osjetio dim. Krenuo sam prema hodniku, a kad ono, posvuda magla koja guši. Protutnjao sam kroz kuhinju da se uvjerim je li mi išta ostalo upaljeno, ali nije. Otvorio sam vrata stana i odjednom me odgurnuo pritisak. Dim je krenuo na mene sa stubišta.

Pekle su me oči, nije se vidjelo ništa. A tek vrućina koju sam osjetio… Znao sam da je vani uz vrata aparat za gašenje, ali nisam mogao do njega. Nisam se mogao više ni spustiti niz stepenice, jer se dim odozdo po stubištu širio i ostao doslovno zbijen na mom zadnjem 12. katu – prisjeća se za Jutarnji list trenutaka užasa Drago Bošnjak.

Djeca vatrogascima rekla da je deda zapeo na 12. katu

Nakon što od siline pritiska nije mogao zatvoriti vrata stana kako dim ne bi prodirao još više, instinktivno je otišao prema balkonu, pokušavajući disati. Navirivao se preko ograde, a sve je otežavao i vjetar koji je odjednom zapuhao. Djeca su vatrogascima rekla da je neki djed zapeo na 12. katu.

Požar u domu za starije: Vatrogasci kombijima evakuirali 17 korisnika!

“Kad sam ugledao vatrogasca u košari na ljestvama, mahao sam mu. Nije me odmah mogao vidjeti jer se dimilo k’o ludo, ali, uz takve dečke koji nas spašavaju, nije me bilo strah. Bio sam staložen, a kad su me vatrogasci spustili dolje, preuzela me je Hitna. Iskreno, u jednom trenutku mi je čak došlo i da skočim, ali s time ne bih postigao ništa – otkrio je umirovljenik Dragec za Jutarnji.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je požar izbio uslijed kvara u utičnici na produžnom prenosivom kablu u koji je bilo uključeno nekoliko uređaja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap