Veliki požar u Zagrebu, vatrogasci spasili starijeg gospodina s balkona na zadnjem katu

Josip Mihaljević
8. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

U zgradi u novozagrebačkom naselju Trnsko danas je prijepodne izbio poveći požar. Većina stanara uspješno je stigla pobjeći na vrijeme, ali ne i stariji gospodin koji je “zapeo” na balkonu na zadnjem katu zgrade. Njega su evakuirali vatrogasci i prema prvim informacijama je dobro.

U zagrebačkom naselju Trnsko danas je izbio poveći požar, a jedan stariji gospodin ostao je zarobljen na balkonu na zadnjem katu. Na svu sreću, uspješno su ga evakuirali vatrogasci, piše N1 televizija.

“Oko 11 i 44 minuta dobili smo mnogo dojava građana o požaru u Novom Zagrebu. Pri izlasku iz postaje vidio se plamen iz stana na 9. katu koji je prelazio na deseti. Požar se iz jednog stana proširio prema gore.

Spašeno je šest osoba i više životinja. Što se ljudi tiče, radi se o udisanju dima. Jedan vatrogasac je malaksao, ali se brzo oporavio”, kazao je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Zagreb.

Požar je uspješno ugašen sat vremena nakon početka intervencije vatrogasaca. Siniša Jembrih pohvalio je ponašanje starijeg gospodina koji je ostao pribran i povukao dobre poteze, piše Index.hr.

“Čovjek koji je čekao na balkonu postupio je onako kako bi se trebalo postupiti u takvim situacijama. Treba zatvoriti sva vrata iza kojih je požar i na balkonu smireno čekati pomoć”, kazao je Jembrih.

Požar je zahvatio više stanova oko devetog kata zgrade. Policija će utvrditi uzrok požara, a nakon očevida izvijestiti javnost.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap