Požar u domu za starije: Vatrogasci kombijima evakuirali 17 korisnika!

Jasmina Grgurić Zanze
8. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Već treći požar ove godine zahvatio je još jedan dom za starije i nemoćne osobe, ovoga puta u mjestu otok u Međimurju. Vatrogasci su kombijima morali evakuirati 17 štićenika, a vatra se prema prvim informacijama proširila iz kotlovnice.

Požar u obiteljskom domu u Otoku (Snimak zaslona/e-medjimurje)

Nakon strašne tragedije u obiteljskom domu u Andraševcu gdje je u siječnju u požaru smrtno stradalo šestero nemoćnih korisnika, u rujnu se slično ponovilo u Dugom ratu gdje su na slični način umrle dvije starije ženske osobe. Jučer navečer treći požar ove godine zahvatio je još jedan obiteljski dom umirovljenika, onaj u mjestu otok u Međimurju.

Vatra je buknula u kotlovnici, doznaje e-medjimurje. Na mjesto događaja ubrzo su stigli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i DVD-a Prelog. Požar je zahvaljujući brzoj reakciji stavljen pod kontrolu, no zbog dima su evakuirani štićenici doma.

Vatrogasci su s kombijima prevezli 17 korisnika.

Josip Alardović
Ministarstvo otkriva koje nove zakone će uvesti za rad obiteljskih domova

“Zatražili smo pomoć od okolnih DVD-ova Draškovec, Oporovec, Cirkovljan i Čehovec koji su ustupili svoja kombi vozila za prijevoz štićenika, kojih je ukupno 17 i oni se prevoze u druge domove” – rekao je na mjestu događaja Mladen Kanižaj, zapovjednik JVP Čakovec.

Uzrok požara zasad nije poznat, a na mjesto događaja su uz vatrogasce stigli pripadnici međimurske policije, kao i djelatnici ostalih dežurnih službi.

 

Požar u domu za starije: Vatrogasci kombijima evakuirali 17 korisnika!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap