Njemica došla na godišnji pa se udala i ostala do mirovine: ‘Kada sam je vidio, znao sam da će biti moja’

Luka Kalac
14. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Kornelia je jednom davno došla na godišnji odmor u Mošćeničku Dragu i nije ni pomišljala na to da će ondje upoznati ljubav svog života. Tada ju je, prilikom jednog noćnog provoda, na plesnom podiju odmah uočio Dušan Rubinić. Prisjetio se tog dana i rekao kao je mislio da će biti njegova, čim ju je ugledao. Tako je to i bilo. Danas ovaj bračni par uživa u mirovini provodeći zajedničko vrijeme, ali i vrijeme s kćeri i unukom.

Kornelia i Dušan Rubinić su par koji su se upoznali u Mošćenici gdje su se zaljubili i osnovali obitelj prije 30 godina.

D | Foto: Screenshot / hrt.hr

Mošćenice pružaju izniman pogled na Kvarner i otoke Krk te Cres. Ovaj srednjovjekovni gradić, zahvaljujući brojnim povijesnim spomenicima i utvrđenoj gradskoj jezgri, ponosno nosi dio hrvatske kulturne baštine. Unatoč tim ljepotama, život gradu mogu dati samo ljudi, a upravo je to učinio i ovaj zanimljiv bračni par.

Kornelia i Dušan Rubinić upoznali su se prije nekoliko desetljeća i od tada, njihova ljubav ne staje cvjetati. Svoj brak su okrunili rođenjem kćeri. Danas je i ona majka pa su Kornelia i Dušan postali baka i djed.

‘Njemica sam i davno sam došla ovdje na odmor’

Njihova zajednička životna priča započela je Kornelijinim dolaskom iz Njemačke na godišnji odmor u Mošćeničku Dragu.

– Ja sam Njemica i došla sam ovamo prije puno, puno godina na godišnji odmor, prisjetila se Kornelia Rubinić.

Suprug Dušan prisjetio se kako je sve počelo, ali nikada nije ni zaboravio dan koji se pokazao sudbonosnim.

– Uvečer sam ju vidio na plesu, i kad sam ju vidio – siguran sam bio da će biti moja. Ljubav nema granica. I evo, dočekali smo penziju. Sad smo u penziji. Imamo 70 godina i čujte – ljubav je isto velika, rekao je Dušan Rubinić za hrt.hr.

Ljubav i posao im cvjetaju

I ne samo da se Kornelia i Dušan ne mogu jedno bez drugoga u privatnoj sferi života, već i u onoj poslovnoj.

– Počeli smo se baviti turizmom i 30 godina smo bili koncesionari Etnografske zbirke i muzeja u Mošćenicama. I mi smo vam europski poznati par. Mene zovu Burgenmeister; gradonačelnik. Grupe u Austriji, Njemačkoj – oni samo traže Burgenmeistera, tvrdi Dušan Rubinić.

Bračni par Krha
Umirovljenici proslavili platinasti pir, a podijelili su tajnu svoje duge ljubavi

Bračni par umirovljenika ima unuku

Kornelijina i Dušanova kćer također živi u ovom pitoresknom mjestu u kojoj je odlučila pokloniti svojoj kćeri nezaboravno djetinjstvo. Neki od benefita koje je njihova kćer Silvija Popović izdvojila su blizina mora i plaža, ali i škole, piše za hrt.hr.

Ovo mjesto i fenomenalan pogled na more su ih ‘zarobili’ pa im nikad nije ni palo napamet odseliti bilo gdje.

Copy link
Powered by Social Snap