DORH: Skrivila smrt 88-godišnje majke u Koprivnici, jer nije brinula o njoj

Jasmina Grgurić Zanze
20. veljače 2018.
Novosti
A- A+

Okrivljenica nije brinula o njezinoj higijeni niti joj pomagala pri promjeni položaja tijela u krevetu pa je došlo do razvoja višestrukih teških dekubitusnih rana na prsnom košu, leđima, kuku i nogama, tvrdi DORH.

O majci koja je godinu dana ležala nepokretna nije brinula (Ilustracija: Pixabay)

Optužnicu zbog prouzročenja smrti iz nehaja, kao i ostavljanja bliske osobe u teškom položaju protiv 45-godišnjakinje je podnijelo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici. Riječ je o kćeri koja nije brinula o svojoj 88-godišnjoj majci s kojom je živjela u obiteljskoj kući u Koprivnici, priopćio je jučer DORH.

Pala, slomila kost i ostala nepokretna

Naime, 45-godišnju kćer terete za ova kaznena djela od sredine 2016. godine, nakon što je majka pala i pritom slomila desnu natkoljeničnu kost te postala nepokretna i nesposobna brinuti se o sebi. Njezina kći nije zatražila liječničku pomoć, olako smatrajući da neće doći do težih posljedica.

“Okrivljenica se nije na odgovarajući način brinula o njezinoj higijeni niti joj je pomagala pri promjeni položaja tijela u krevetu, pa je kod oštećenice došlo do razvoja višestrukih teških dekubitusnih rana na prsnom košu, leđima, kuku i nogama” – kažu iz DORH-a.

Preminula u bolnici

Navodno nemarna kći hitnu pomoć pozvala je tek 15. kolovoza 2017. kad je njezina majka otpremljena u bolnicu gdje je preminula istog dana uslijed septičkog šoka i akutnog zatajenja srca.

Riječ je o kaznenim djelima prouzročenja smrti iz nehaja iz čl. 113. Kaznenog zakona i kaznenog djela ostavljanja u teškom položaju bliske osobe iz čl. 171. istoga zakona.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap