Donosimo trik kako da vam s božićnog drvca ne ispadaju iglice i vrlo je jednostavno

Ana Kanazir
23. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Ako svake godine imate živo, rezano božićno drvce, onda znate sve njegove prednosti, ali i mane. Iako će vam ispuniti prostor mirisom šume i uljepšati stan, ovo drvce ima i jedan veliki nedostatak. Da, pogodili ste, radi se iglicama koje padaju posvuda okolo drvca, a kojih se teško riješiti. Ipak, postoji i stvarno jednostavan način kako riješiti ovaj problem, a trebat će vam samo posuda s vodom.

iglice bora

Iglice bora | foto: Pixabay, TanteTati

Ove godine su cijene božićnih drvca veće nego prošle godine, a one će ovisiti o visini drvca, kao i o njegovoj vrsti. Donosimo trik kako da vam božićno drvce što dulje preživi, a da mu ne ispadaju iglice.

Potvrdila i znanost: Božićno drvce može popraviti vaše zdravlje!

Iz rasadnika Beranek su nam otkrili odličan način kako da drvca što dulje ostanu živa, odnosno kako da se ne suše, a iglice ne ispadaju. Postupak je vrlo jednostavan. Prije svega, rekli su nam da bi najbolje bilo da kupite tek posječeno drvo, drvo koje se ili sjeklo pred vama ili koje je posječeno sedam dana prije Božića.

Drugi savjet koji smo dobili od gospodina Beraneka je da se kod rezanja drvca, dio drvca izreže tako da viri ispod stalka, a taj dio se onda stavi u bilo kakvu posudu ili veću čašu s vodom. Kaže nam kako su mu njegovi kupci otkrili da drvce na ovakav način kroz nekoliko dana popije i do pola litre vode. Što zapravo i ima smisla, s obzirom na to da se u domu grije, što isušuje zrak pa i iglice koje onda padaju, a kada drvce ima vode, do ovoga neće doći.

Kod korištenja božićnih ukrasa, uvijek pazite da su sve lampice sigurne, a budite oprezni i sa svijećama. Više o upozorenjima koja su izdali vatrogasci smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap