Dom za starije i nemoćne u Dubrovniku bit će opremljen zahvaljujući donaciji od čak pola milijuna kuna

Ana Kanazir
3. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Nakon 51 godinu otvara se prvi dom za starije i nemoćne osobe u Dubrovniku koji će se nalaziti u rekonstruiranom hotelu Gruž. Namještaj po mjeri prostora i prilagođen korisnicima financiran je donacijom jedne osobe, Sebastiana Ćwika s pola milijuna kuna, točnije radi se o iznosu od 503.882,53 kuna.

dom za starije

Foto: U maksimirskom domu uz plesnjak poručuju #ostanidoma | Facebook

Ovaj Dom za starije i nemoćne u Dubrovniku će biti opremljen novim namještajem, ali će imati i brojne pogodnosti za korisnike, a ima i dizalo te tri jednokrevetne sobe za osobe s invaliditetom, navodi Dubrovnik.hr.

Dom za starije u Markuševcu još je uvijek - kuća duhova: Razlog je nevjerojatan

Dom na pet etaža

Domom će upravljati ustanova Ragusa za starije i nemoćne osobe koja će upravljati i domom umirovljenika koji će se tek graditi ispod Opće bolnice. Dom je uređen tako da je podijeljen na pet etaža, a u njemu će biti smještena 48 umirovljenika u 32 smještaja. Obavljeni su i određeni radovi kao što je sanacija krova, a dio objekta je srušen, dok je dio objekta nadograđen. Točnije, zadržano je 690 četvornih metara postojeće građevine te je nadograđeno oko 620 četvornih metara dodatnog prostora.

Osim toga, Dom će imati i tri sobe za osobe s invaliditetom koje se nalaze u suterenu, a ima i dizalo, dok će u prizemlju biti dnevni boravak s kafićem i velika terasa.

Dok se u Dubrovniku otvaraju novi domovi, u Zagrebu je stanje nešto drugačije. Naime, Dom za starije u Markuševcu je dovršen prije godinu dana, ali nitko još nije uselio. Razlog tomu je neuspješan natječaj za javnu nabavu, o čemu smo pisali ovdje. 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap