Dom Sveta Ana napokon dobio dva nova odjela za oboljele od demencije

Jasmina Grgurić Zanze
6. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Zagrebački dom za starije osobe Sveta Ana, nakon četiri godine od početka radova na rekonstrukciji, dobio je dva novouređena Odjela za smještaj oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije. Tamo će biti smješteno 38 korisnika, a gradonačelnik najavljuje nove smještajne kapacitete.

Radovi na rekonstrukciji dijela Doma za starije osobe Sveta Ana u Novom Zagrebu započeli su prije više od četiri godine, u veljači 2018. ih je najavio tadašnji gradonačelnik Milan Bandić. Njegov nasljednik Tomislav Tomašević jučer je napokon otvorio dva nova odjela za 38 korisnika oboljelih od demencije. Peti je to smještaj takve vrste u Zagrebu od ukupno 11 domova.

„Otvorenjem novih odjela u okviru zagrebačkih gradskih domova za starije osobe, sada s ukupno 84 kreveta, učinili smo još jedan značajan korak u proširenju skrbi za one koje je pogodila ova teška bolest. Trenutno je smještaj za oboljele osiguran u četiri, od 11 zagrebačkih domova. Nužno je ulagati u domove za starije i prilagođavati ih za sve oblike demencije. U tom trendu ćemo nastaviti i dalje. Adaptirat ćemo sve domove te nastaviti s uslugom dnevnog boravka i pružanja socijalnih usluga u zajednici“ – naglasio je gradonačelnik Tomašević.

Ravnateljica Doma, Ana Karolina Martinuš zahvalila je Gradu Zagrebu i svima koji su osmislili i sudjelovali u uređenju i opremanju novih prostora, te posebno zahvalila na strpljenju svim korisnicima i djelatnicima Doma.

„Obiteljima koje će odabrati ovaj Dom za smještaj svojih najmilijih, poručujem da smo u profesionalnom i ljudskom smislu spremni stručno i s ljubavlju pružiti skrb i graditi suradnički odnos“, rekla je Martinuš.

Novi Odjeli moći će primiti 38 korisnika u četiri jednokrevetne i 17 dvokrevetnih soba s pratećim sanitarnim čvorovima prilagođenim toj populaciji. Na ukupno 1300m² uređenog prostora nalaze se i sestrinske sobe, veliki dnevni boravak sa čajnom kuhinjom te soba za opuštanje, odnosno snoezelen soba.

Dom Sveta Ana napokon dobio dva nova odjela za oboljele od demencije
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap