[VIDEO] 96-godišnjak vozio prebrzo, sudac ga oslobodio iz razloga koji slama srce

Jasmina Grgurić Zanze
13. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Na jednom američkom sudu našao se 96-godišnji gospodin, optužen za prebrzu vožnju. Zapravo, on nije vozio toliko brzo, nego je prekoračio zadano ograničenje u blizini škole. Uslijedila je kazna, a kada je došao pred suca, čitava stvar poprimila je sasvim drugačiji karakter.


Na optužbu da je prekoračio dopuštenu brzinu vožnje u blizini škole, 96-godišnji Mr. Coella pred sucem je rekao da on nikada ne vozi brzo, jer ima 96 godina. Vozi, dodao je, sporo te samo onda kada mora. A ovo je upravo bila takva situacija.

Naime, u prilici u kojoj je uhvaćen u “prebrzoj vožnji” ovaj 96-godišnjak vozio je svog 63-godišnjeg sina doktoru na vađenje krvi. Njegov sin je osoba s invaliditetom, ali to nije razlog. Razlog je karcinom zbog čega ovaj starac od 96 godina sam brine o svom hendikepiranom sinu, vozeći ga svaka dva tjedna na vađenje krvi.

Na ovo objašnjenje koje je na sudu iznio optuženi starac, sudac je ostao ganut, rekavši mu da je dobar čovjek, jer se u 90-im godinama još uvijek brine o svojoj obitelji te da je to upravo bit Amerike.

“To je jednostavno prekrasna stvar za vas” – poručio mu je sudac, što je pak ganulo ovog toplog 96-godišnjaka.

Kako bi malo humorom ublažio ovakvu preemotivnu situaciju za njih obojicu, sudac mu je pokazao na svog sina koji je u tom trenutku sjedio u sudnici.

“On mene sada gleda i sigurno misli: ‘Tada, kada i ti budeš u 90-ima, vozit ćeš me okolo. Postavljate mu loš primjer, stavljate veliki teret na mene” – rekao je sudac kroz smijeh, a nasmijali su se svi prisutni.

Za kraj, zaželio je vremešnom gospodinu sve najbolje, kao i njegovom sinu, a najviše dobro zdravlje te odbacio njegov slučaj.

“Sretno i Bog vas blagoslovio” – bile su zadnje riječi suca, na što se 96-godišnjak, i dalje ganut, zahvalio od srca.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap