Davor Bernardić mora Anti Ramljaku isplatiti 75 tisuća kuna odštete

Josip Mihaljević
3. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić upravo je na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu proglašen krivim u privatnoj tužbi koju je protiv njega podnio bivši povjerenik za Agrokor Ante Ramljak.

davor bernardic

Foto: Davor Bernardić u Saboru | Youtube screenshot

Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu u slučaju tužbe Ante Ramljaka, bivšeg povjerenika za Agrokor, protiv predsjednika SDP-a Davora Bernardića, piše hr.n1info.com.

Ante Ramljak je, nakon afere ‘Borg’, zbog Bernardićevih izjava podigao privatnu tužbu protiv njega. Ni Bernardić ni Ramljak se nisu pojavili na današnjem ročištu, a Ramljak je novinarima u veljači objasnio razlog podizanja tužbe:

“U 10. mjesecu 2017. godine Bernardić u javnim nastupima, pogotovo u Saboru, kao vođa najveće opozicijske stranke, pretendent na vlast u Republici Hrvatskoj javno izjavljivao i kvalificirao i prozivao mene kao veleizdajnika, kao čovjeka koji je član neke ortačke skupine koja se udružila da izvlači novac iz Agrokora”, kazao je Ramljak u veljači.

Ramljak je tada izjavio kako javna riječ, a posebice ona političara i osoba s takvom težino, koja dolazi do određenog dijela javnosti, mora biti potkrijepljena činjenicama.

“Na suđenju smo čuli da su to bili njegovi dojmovi, sumnje…”, kazao je Ramljak.

Iako je tražio 150.000 kuna odštete, sud je naredio da Bernardić mora Ramljaku isplatiti polovicu tog iznosa. Za kraj, Ramljak je imao poruku za sve političare:

“Konačno je vrijeme da u Republici Hrvatskoj političar, a pogotovo političar najveće opozicijske stranke, jednom zauvijek dobro razmisli prije izgovorene javne riječi i nepotkrepljenih optužbi i to je bio isključivi razlog moje tužbe i ovog sastanka”, objasnio je Ramljak u veljači.

A o odluci suda oglasio se i sam Davor Bernardić, preko svojeg službenog Facebook profila. Njegovu reakciju možete pogledati ovdje:

Davor Bernardić mora Anti Ramljaku isplatiti 75 tisuća kuna odštete
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap