Crveni križ Daruvar dijeli paket pomoći najugroženijima, donosimo koje uvjete morate zadovoljiti

Ana Kanazir
24. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar provodi projekt ‘Zajedništvom protiv siromaštva i socijalne isključenosti’ kojim je prikupljeno 4.200 paketa hrane, 2.100 paketa higijenskih potrepština i 180 paketa za novorođenčad. Ove će se stvari u veljači i ožujku podijeliti potrebitim osobama u gradu i u susjednim općinama, a upravo su zato iz Crvenog križa pozvali one kojima je pomoć potrebna da se jave u Crveni Križ i preuzmu svoj paket pomoći u Daruvaru.

Muškarac u jakni Crvenog križa gleda u daljinu

Crveni križ | Pexels

Ukupna vrijednost projekta je 213.221, 48 eura, a projektom će biti obuhvaćena 1.050 osoba, od čega 515 samaca i 535 osobe u zajedničkom kućanstvu. Dio paketa je podijeljen, ali ostalo je i dalje pomoći za građane kojima je ona najpotrebnija. Donosimo gdje se treba javiti za paket pomoći u Daruvaru.

Klub umirovljenika Volonter penzioner
Projekt Volonter penzioner: 'Nastojimo povećati kvalitetu života umirovljenika, a njima je drago što mogu biti korisni u zajednici kroz volontiranje'

Postoje uvjeti podjele paketa

Otilka Pupovac iz Gradskog društva Crvenog križa Daruvar je objasnila sve detalje i mogućnosti prijave u intervjuu za Radio Daruvar.

– Krenuli smo s projektom, podijelili smo dio paketa, ali dio nam je i ostao. Ovim putem pozivamo najugroženije građane, a pretpostavljam da su to i umirovljenici. Kriteriji su sljedeći: Ako živite sami u kućanstvu i primanja su vam do 1.500 kuna ili ako vas živi dvoje, a prihod je 1.000 kuna po osobi. U ovim slučajevima se javite u Crveni križ jer onda imate pravo na paket. Dođite s osobnom iskaznicom i odreskom od mirovine kojim dokazujete svoj status, rekla je gospođa Pupovac.

Paketi pomoći će se dijeliti i u ožujku

Voditeljica projekta Ema Karniš je rekla kako po pakete možete doći na adresu Crvenog križa u Daruvaru, Trg kralja Tomislava 9, a možete se javiti i na broj telefona 043/331 630 sve do kraja veljače. Kada se podijele ovi paketi, predviđena je podjela paketa i u ožujku.

Ipak, ovo nije jedini projekt Crvenog križa u Hrvatskoj koji se bavi pomoći umirovljenicima. Nedavno smo ovdje pisali o projektu ‘Volonter penzioner’ koji postoji već tri godine, a koji djeluje na području Koprivnice, a koji omogućava umirovljenicima da sudjeluju u raznim volonterskim akcijama i programima

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap