Kako cijepiti starije po selima? Jedna županija uvodi “covid-bus”

Josip Mihaljević
11. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Najbrže se cijepi na masovnim punktovima, više tisuća u jednom danu. No, njih nema baš previše smisla organizirati u Sikirevcima, Nardu i drugim manjim mjestima pa se jedna županija dosjetila takva mjesta obići mobilnim “covid busom” koji će cijepiti sve koji žele.

bus cijepljenje

Foto: Primjer mobilnog busa za cijepljenje iz inozemstva | Youtube screenshot

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović najavio je kako će se u toj županiji uvesti alternativni mobilni “covid-busevi” koji će cijepiti ljude u manjim selima. Virovitičko-podravska prva je u Hrvatskoj uvela “drive-in” cijepljenje u kojem se ne mora izići iz automobila, a od ponedjeljka starta “COVID-bus” koji će uslugu cijepljenja ponuditi građanima u manjim selima gdje nema previše logike organizirati masovne punktove:

“Ideja je da autobus stane u manjim selima, kod društvenog ili vatrogasnog doma. Građani će ulaziti na prednja vrata, sjesti i cijepiti se, potom 15 minuta sačekati i nakon toga otići svojim kućama. U ponedjeljak krećemo s cijepljenjem u “COVID-busu”, s nama će biti ministar zdravstva Vili Beroš te ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak”, kazao je župan Andrović gostujući na RTL Direktu.

Cijepljenje će se obavljati svaki dan od 9 do 17 sati, radnim danima od 14. do 25. lipnja (osim 22. lipnja kada obilježavamo Dan antifašističke borbe). Svi koji u ovom intervalu dobiju prvu dozu cjepiva, drugu će dobiti krajem srpnja ili početkom kolovoza.

A kako izgleda vozni red COVID-busa možete pogledati ovdje, plan je obuhvatiti 49 naselja u županiji.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap