Ćiro komentirao igru reprezentacije pa otkrio: “Ja sam polumrtav čovjek”

Josip Mihaljević
15. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević komentirao je igru reprezentacije u Ligi nacija, ali je otkrio da gubi bitku s karcinomom kojeg je već dva puta pobijedio. Bolest mu se prvi puta javila 2011. godine, a sada je već drugi puta javno dao naslutiti da treća bitka ne ide najbolje.

ciro blazevic

Foto: Ćiro Blažević | Youtube screenshot

Miroslav Ćiro Blažević (86), legendarni hrvatski “trener svih trenera” gubi bitku s karcinomom koji mu se treći puta javio u životu. Prvi puta 2011. godine, dva puta ga je pobijedio, ali treća bitka ne ide po planu. U razgovoru za sportklub.hr poručio je: “Sine, borim se, ali ne ide. Ja sam polumrtav čovjek.”

Ćiro je u rujnu prošle godine u razgovoru sa slovenskim novinarima kazao da je jako bolestan i jako star i iskoristio je priliku da pozdravi sve prijatelje u Sloveniji: “Zbogom, dragi moji Slovenci. Žao mi je. Vrlo sam pesimističan”, poručio je Ćiro u rujnu.

Povod za najnoviji razgovor bila je igra hrvatske reprezentacije u Ligi nacija, a hrvatska selekcija u ponedjeljak je prvi puta u povijesti pobijedila Francuze i to na njihovom terenu. Prvi puta smo se s njima susreli na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u polufinalu, kada su Ćirini ‘Vatreni’ izgubili, ali nakon toga osvojili broncu.

Ćiro: 'Znam kako je umirovljenicima, i ja sam nekada kopao po tuđim kontejnerima'

“Kapa im do poda. Svjedočili smo povijesti, ali mene je više od slasti pobjede ushitio dojam. Način na koji smo kontrolirali sve na travnjaku bio je impresivan. Vidio sam djecu koja odrastaju preko noći, mladiće, a izgledaju kao rutineri. I iznova nas taj genij Modrić tjera na to da mu se divimo. Izborniku sve pohvale, on je diskretni vojskovođa, koji je jednostavno predodređen da dolazi do najposebnijih pobjeda”, poručio je Ćiro za Sportklub.

Ćiro vjeruje da smo kao mala država u nogometu uspješni baš zbog burne prošlosti.

“Mi smo mala zemlja koja je vječno bila okupirana. Da bi opstali morali smo biti posebniji od drugih. Morali smo naučiti preživjeti. U našim je igračima neki poseban kuraž, ali i vic u igri s kojim nadmudrimo velike, jake i moćne. Tako je bilo oduvijek, a tako je i danas”, zaključio je Ćiro.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap