Cijene na tržnici Utrina: Evo kako se kreću cijene voća i povrća kod kumica na placu

Ana Kanazir
13. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Kupovina na tržnicama ima svoje prednosti, ali i mane. Tako se na tržnicama mogu pronaći domaći proizvodi, kao što su voće, povrće ili pak jaja i mliječni proizvodi. Svatko prodaje proizvode iz svojeg vrta, dok kupujete možete popričati s kumicama, a radi se i o posebnom iskustvu kupnje. Ipak, s obzirom na to da se većinom radi o domaćim proizvodima i cijene su nešto veće. Kako se zapravo kreću cijene na tržnici Utrina otkrili smo u petak.

tržnica Utrina

tržnica Utrina | foto: Mirovina.hr

Kupujete li na tržnici? Evo zašto biste trebali jesti više ove domaće hrane

Tržnica je vrvila ljudima, a uspjeli smo fotografirati nekoliko namirnica s njihovim cijenama. Kako se točno kreću cijene na tržnici Utrina možete vidjeti na fotografijama. Cijene su izražene u eurima, a odnose se na cijene namirnica u kilogramima ili gramima.

Tako ćete, na primjer, za kilogram raštike morati izdvojiti 3,50 eura, dok kilogram slatke jabuke košta euro. Mladi špinat iznosi 1,50 eura po kilogramu, a za kilogram naranče treba izdvojiti 1,60 eura. Ostale cijene možete vidjeti na fotografijama. Podsjećamo da su ove cijene vrijedile u petak, 10. veljače, a mogu se znatno promijeniti idućeg tjedna.

Osim iskustva kupovine, hrana s tržnice je puno zdravija jer nije tretirana kemikalijama, a može i dulje stajati. Jednako tako, na ovaj način ćete uvijek jesti sezonsko, što nam je u ovom tekstu preporučio i nutricionist Roca.

Copy link
Powered by Social Snap