Četvorica mladića u Zagrebu provaljivala u grobnice: Krali nakit, zlatne zube…

Josip Mihaljević
25. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Policajci iz Dubrave prijavili su četvoricu mladića u ranim 20-im godinama života provaljivala u grobnice, otvarali lijesove i krali nakit s pokojnika. Krali su čak i – zlatne zube.

Foto: Mirogoj | FB/Zagreb from above

Zagrebački policajci dobili su dojavu 27. siječnja o dvojici mladića koji su u garaži stambene zgrade u Ulici Hrvatskog proljeća demontirali bakrene klupice. Kada je policija došla na mjesto događaja, mladići su se dali u bijeg ali su uhvaćeni.

Tada su kroz kriminalističko istraživanje otkrili, da su s još dvojicom vršnjaka, a svi su u ranim dvadesetim godinama života, na gradskom groblju Miroševac pljačkali mrtve.

Policija je utvrdila kako su tijekom runa 2021. godine u najmanje jednom slučaju pomaknuli nadgrobnu ploču, ušli u grobnicu, otvorili lijes te otuđili nakit i zlatne zube s preminulog. Pokušali su to i s drugim lijesom, ali bezuspješno.

Sud oslobodio grobare koji su s mrtvih krali nakit, satove, zube...

Policija sumnja da su nakit i zlato prodali u zlatarnicama na području Zagreba i podijelili zaradu.

Izlet na groblje ponovili su u noćnim satima listopada 2021. godine, pokušali su otvoriti četiri grobnice ali nisu imali uspjeha.

Međutim, policija ih tereti da su na groblju pljačkali i žive. Jedan od njih, osumnjičeni 20-godišnjak, na gradskom groblju otuđio je torbicu koju je oštećena odložila na grobnom mjestu i na taj način ukrao nekoliko tisuća kuna. Tri dana kasnije jedan od njih također je ukrao torbicu s novcem od jedne posjetiteljice.

Osim operacije na grobljima, policija tvrdi kako su osumnjičeni istrgnuli nekoliko bakrenih cijevi s vrtića, provaljivali su u kiosk i ukrali duhan, a jednom poduzeću su također otuđili bakrene instalacijske materijale. Bakar su također skinuli i s jedne crkve.

Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnim državnim odvjetništvima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap