Centar za umirovljenike gradit će se u općini Preko na parceli u vlasništvu Crkve

Ana Kanazir
16. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

U općini Preko će se graditi centar za starije osobe, a zanimljivo je kako će se graditi na parceli koja je u vlasništvu Crkve, odnosno Zadarske nadbiskupije. Razgovori s Crkvom su tek u tijeku, a predstavljeno je idejno rješenje Centra koji će se prostirati na 700 četvornih metara. Nakon dogovora će se odmah pripremiti dokumentacija za dobivanje građevinske dozvole.

Noge umirovljenika; Predbožićna priredba u Domu za starije Maksimir Papuče, šlape

Korisnici Doma za starije | Foto: Mirovina.hr

Centri za starije osobe se aktivno grade diljem Hrvatske, kako je bilo najavljeno još ranije. Tako je sada predstavljeno idejno rješenje za Centar u općini Preko. Sve zvuči odlično, a samo je potrebno krenuti u realizaciju.

Ženska mlađa osoba drži ruku na ruci starijeg muškarca koji u istoj ruci ima lopticu
Centri za starije osobe: Gradit će se diljem Hrvatske, a otkrivamo detalje za svih 18 lokacija

Svaki novi dom za starije osobe ili pak centar za starije puno znači jer osobama treće životne dobi nudi mogućnost druženja i još mnogo toga. Tako je u vijećnici Općine Preko predstavnicima Matice umirovljenika Općine Preko predstavljeno idejno rješenje budućega centra za umirovljenike. Ovaj Centar bi se trebao prostirati na gotovo 700 četvornih metara, a imat će podrum, prizemlje i dva kata. Od sadržaja će imati dvoranu, boćalište, kafić, veliku prostoriju za druženje, a unutar centra će se nalaziti i ured Matice umirovljenika, piše nasiskolji.hr.  Zanimljivo je kako bi se centar trebao graditi na parceli koja je u vlasništvu Crkve, odnosno Zadarske nadbiskupije, koja se naslanja na Župni ured u Preku, kako je rekao općinski načelnik Jure Brižić.

Podsjećamo, u listopadu prošle godine ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić najavio je izgradnju 18 centara za starije osobe diljem Hrvatske. Na ovaj se način planira povećati smještajni kapaciteti i to za ukupno 1.795 kreveta. Neki od centara su se već počeli graditi, neki su samo ideja, a cijeli popis možete pročitati u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap