Centar za pomoć: Grade zgradu za beskućnike, starije i umirovljenike

Jasmina Grgurić Zanze
2. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Koprivnički Crveni križ još ljetos je predstavio 15 milijuna kuna vrijedan projekt gradnje centra za beskućnike i umirovljenike. Sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda, a sada je otkriven i malo detaljniji plan čija bi realizacija trebala krenuti još ove godine.

Izgled buduće zgrade za beskućnike, umirovljenike i starije osobe (Snimak zaslona)

Koprivničkom Crvenom križu uspjelo je osigurati sredstva iz Europskog socijalnog fonda za projekt vrijedan oko 15 milijuna kuna za gradnju centra za beskućnike, umirovljenike i starije osobe. Što planiraju napraviti otkrili su ljetos, a sada su predstavili i detalje oko realizacije.

“Cilj projekta je ulaganje u socijalnu infrastrukturu, a to će se postići izgradnjom i opremanjem prostora sa svrhom prevencije institucionalizacije. Ciljne skupine u projektu su beskućnici, korisnici usluge pomoći u kući pripremom i dostavom obroka u kuću, te umirovljenici i starije osobe. Beskućnici su birani iz jednog razloga, a to je da je Koprivnica, kao sjedište županije, zakonom obavezno imati osiguranu uslugu za beskućnike te će se ovim projektom taj nedostatak i riješiti” – rekla je predsjednica gradskog Crvenog križa i voditeljica projekta, Adela Sočev.

Koprivnički Crveni križ gradi prihvatilište za beskućnike i boravak za umirovljenike

Grad je u ove svrhe darovao zemljište od 2.455 kvadrata u Herešinskoj ulici, gdje će se graditi  zgrada s prizemljem i katom površine 1.255 kvadrata. U prizemlju će biti pučka kuhinja i blagovaonica, prostor za rad gerontodomaćica i prostorije te dnevni boravak za umirovljenike. Na katu će biti prihvatilište za beskućnike te uredski prostori. Bit će tu i skladište od 300 kvadrata, a nabavit će se i viličar. Kuhinja će biti moderno opremljena, moći će pripremati do 300 obroka dnevno. Zgrada će ukupno imati 32 prostorije, sve prilagođeno osobama s invaliditetom.

Vrijednost gradnje procjenjuje se na 10,2 milijuna kuna, a vrijednost nabave opreme na gotovo 1,4 milijuna kuna. Radovi bi, kako je rečeno, trebali početi ove godine.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap