Koprivnički Crveni križ gradi prihvatilište za beskućnike i boravak za umirovljenike

Jasmina Grgurić Zanze
30. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

S obzirom na tešku socijalnu sliku Hrvatske, velikog broja osoba koje nemaju primanja, ovise o socijalnoj pomoći ili nemaju krov nad glavom, svaki bi grad trebao imati pučku kuhinju za siromašne te prihvatilište za beskućnike, među kojima je mnogo starijih osoba. Nažalost, to nije slučaj. Ipak, koprivnički Crveni križ uspio je dobiti 15 milijuna kuna za zbrinjavanje upravo takvih slučajeva. U novom Centru za pomoć imat će i boravak za umirovljenike.

Foto: Pixabay

Koprivnički Crveni križ osigurao je 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a tim će sredstvima izgraditi prihvatilište za beskućnike i poludnevni boravak za umirovljenike, piše drava.info.

Grad Koprivnica za izgradnju Centra za pomoć darovat će zemljište koje se prostire na 2.455 četvornih metara.

Umirovljena frizerka Ana besplatno šiša beskućnike: "Treba pomoći!"

Osim prihvatilišta za beskućnike, u novom prostoru organizirat će i poludnevni boravak za starije osobe i umirovljenike. Iz Crvenog križa kažu da im je sadašnji prostor premalen za sve planirane aktivnosti. Trenutno u vlasništvu imaju prostorne kapacitete, zgradu kuhinje, upravnu zgradu s pripadajućim skladišnim prostorom namijenjenim za Socijalnu samoposlugu, a pružaju i pomoć u kući te trenutno pripremaju i dostavljaju 170 obroka dnevno. S obzirom na to da će uslugu pripreme i dostave hrane proširiti i na područje 11 općina, u Centru će biti i nova kuhinja.

Ciljane skupine ovog projekta su beskućnici, odnosno osobe kojima je zbog imovinskog stanja egzistencija dovedena u pitanje, zatim korisnici usluge pomoći u kući s pripremom i dostavom obroka te umirovljenici i starije osobe.

Naglašavaju da će se ulaganje u socijalnu infrastrukturu postići izgradnjom i opremanjem prostora sa svrhom provođenja procesa prevencije institucionalizacije, a u planu su i nova zapošljavanja zbog novih i proširenja postojećih socijalnih usluga.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap