Čelnik WHO-a: Unuci, zovite djedove i bake svaki dan ili dvaput dnevno!

Jasmina Grgurić
7. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Pomalo neobičan apel stigao je iz vrha Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organisation/WHO) kako bi unuci svoje djedove i bake, ako ih ne mogu vidjeti u vrijeme pandemije, trebali zvati svaki dan ili dvaput dnevno. Starijim osobama koje su u fokusu svih mjera i prepruka najteže, naime, pada odvojenost od obitelji i unuka.

Foto: Pixabay

“Ako se ne možete viđati sa svojim djedovima i bakama, nazovite ih svaki dan ili dvaput dnevno” – poručio je Hans Kluge, čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Ovaj savjet dao je obraćajući se mladim Britancima tijekom video gostovanja u podcastu The Timesa, kako bi ih potaknuo i ohrabrio da ostanu povezani sa svojim starijim članovima obitelji, koristeći sve čari moderne tehnologije, piše Independent.

Kluge je pozvao mlade da svojim djedovima i bakama pomognu da u ‘moru’ informacija izdvoje one koje su zbilja relevantne i istinite.

“Pomozite im da razumiju informacije kojih je stvarno previše posvuda. Pomozite im prevesti ih u razumljive i bitne podatke. Njima može teško biti razlikovati prave vijesti od onih lažnih” – poručuje čelnik WHO-a.

Unuk i djed u samoizolaciji zajedno pjevaju stari hit preko video poziva

Potaknuo je ljude i da se pridržavaju svoje dnevne rutine, ostanu zdravi i da vježbaju. Njegovi su savjeti od iznimna značaja za milijune starijih osoba koje u samoizolaciji zbog koronavirusa provode vrijeme kod kuće.

Britanski je ministar zdravstva Matt Hancock ranije najavio da se svi stariji od 70 godina trebaju strogo držati izolacije i ostati kod kuće, kako bi se zaštitili od rizika od zaraze koronavirusom.

Čelnik WHO-a: Unuci, zovite djedove i bake svaki dan ili dvaput dnevno!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap