Časne sestre planiraju izgraditi prihvatilište za bolesnike, evo detalja

Ana Kanazir
30. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Milosrdne sestre Svetog križa stanuju na Vrhovcu u Zagrebu, između dviju bolnica pa ih upravo zato i pacijenti često zovu i traže smještaj. Upravo su zato došle na ideju da sagrade prihvatilište za bolesnike koje će moći primiti 17 osoba, a za ovaj naum im treba dva milijuna eura.

časna Tomas u intervjuu

Časna sestra Tomas | Foto: Screenshot net.hr

Časne sestre Svetog križa odlučile su napraviti posebno prihvatilište za osobe koje iz dalekih dijelova zemlje dolaze na preglede u bolnice. Na ovaj će način imati osiguran smještaj i neće morati razmišljati o skupim apartmanima.

Liječnik zapisuje dijagnozu
U jednom gradu se otvorilo Savjetovalište za podršku članovima obitelji oboljelih od malignih bolesti

Ideja za prihvatilište za bolesnike se nametnula sama od sebe. Naime, časne Svetog križa stalno dobivaju upite bolesnika koji dolaze na liječenje u bolnice u njihovoj blizini mogu li prespavati kod njih. Teško im je reći ne pa su odlučile na razne načine krenuti u skupljanje novca za prihvatilište. Na ovaj način bolesnici i njihova pratnja neće morati plaćati smještaj tjedan dana ili koliko je već potrebno, već će biti na sigurnom i blizu bolnice.

Do sada su održana već dva humanitarna koncerta i donatorska večera. Za ovu investiciju im je potrebno dva milijuna eura, a kako je časna sestra Finka Tomas otkrila za net.hr uzdaju se u ljude koji su cijelo ovo vrijeme pokazali osjećaje za njihovu inicijativu. Podržavaju ih tako razne firme, ali i poznate osobe od kojih je Tomas istaknula Zlatka Dalića. U rujnu planiraju i novi način skupljanja novca, a radi se o glazbeno-folklornoj večeri. Dodala je i kako se očekuje da bi prihvatilište trebalo biti gotovo krajem trećeg mjeseca iduće godine, navodi net.hr.

Osim smještaja za bolesnike i njihovu pratnju koji će se tek ostvariti u Zagrebu, Klinika za tumore KBC-a Rijeka u suradnji sa Zavodom za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju je otvorila vrata posebnog Savjetovališta za podršku članovima obitelji oboljelih od malignih bolesti. Kako sve funkcionira možete pročitati u ovom tekstu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap