Capak: Završen je treći val, ali epidemija još nije

Josip Mihaljević
3. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Danas nije bilo konferencije Stožera civilne zaštite, ali Krunoslav Capak ima dobre vijesti. Kazao je kako je treći val epidemije završen, ali to ne znači da je završena i epidemija.

capak krunoslav

Foto: Krunoslav Capak | Youtube screenshot

Stožer civilne zaštite danas nije imao konferenciju za medije, ali Krunoslav Capak je na otvaranju drive-in punkta u Virovitici podijelio sretne vijesti – šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kazao je kako je treći val epidemije završen, piše N1.

“Krivulja se prelomila. Bili smo neko vrijeme u fazi ravne crte, krivulja je sad prelomljena i nama broj novooboljelih pada. Očekujemo kroz nekoliko dana da će nam početi padati broj hospitaliziranih i broj umrlih. Nije gotova epidemija, nego je završen treći val koji još može kao što znate na svom repu imati varijacije s brojem oboljelih, ali nama se čini da ovo ide u dobrom smjeru i da stvarno imamo pad.

U prilog tomu da će pad biti još i veći je to što nam dolazi toplije vrijeme i što imamo sve više i više procijepljenih građana” kazao je Capak.

U zadnja 24 sata zabilježeno je 349 novih slučajeva, a preminulo je 36 osoba. Brojke su i inače ponedjeljkom najmanje jer se najmanje testira.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap