HSU ponovno kreće u ujedinjavanje umirovljenika: Pao dogovor između Gabričevića i Špike

Josip Mihaljević
14. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Hrvatska stranka umirovljenika ovoga je tjedna započela razgovore s umirovljeničkim strankama oko ideje ujedinjavanja, a prvi potencijalni partner je Milivoj Špika odnosno Blok umirovljenici zajedno.

gabričević špika

Foto: Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević i predsjednik BUZ-a Milivoj Špika | Facebook

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Veselko Gabričević u ponedjeljak je započeo razgovore s umirovljeničkim strankama oko ujedinjavanja. Prvi korak bio je sastanak s predsjednikom Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) Milivojem Špikom.

Time je započeo rad na ostvarivanju ideje ujedinjenja plitičkih stranaka umirovljeničkog predznaka.

Gabričević i Špika složili su se da udruživanje umirovljeničkih stranka nema alternativu, a složili su se da je za takav projekt potrebna i visoka razina suradnje s umirovljeničkim udrugama.

Gabričević će nastaviti aktivnosti oko ujedinjenja umirovljeničkih stranaka u narednim danima, a Špika je ujedinjavanje komentirao na društvenim mrežama:

Hrelja: "Postoje dvije umirovljeničke utopijske teze, ali one su nemoguća misija"

“Predsjednik BUZ-a Milivoj Špika je konačno u novoizabranom predsjedniku HSU-a pronašao pravog sugovornika, i ono što je još važnije, iskrenog inicijatora i lidera okupljanja koje je bez HSU-a kao jedine parlamentarne stranke od 2003. godine naprosto nezamislivo (…)

Već ovaj tjedan će od stranke HSU-a odnosno generala Gabričevića biti pozvane na razgovor i suradnju, a i ovo je svojevrstan poziv svima, i druge umirovljeničke stranke, u prvom redu Stranka umirovljenika (SU) kao i DSU koji je već jasno pokazao spremnost na suradnju, a neće biti zaobiđene i sve druge relativno manje umirovljeničke stranke (…)”, napisao je Špika na Facebook profilu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap