Bračni par pobjegao iz zaključanog doma zahvaljujući triku iz vojske

Jasmina Grgurić Zanze
9. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Stariji bračni par uspio je pobjeći van na slobodu iz doma umirovljenika. Unatoč tomu što oboje boluju od demencije, probili su šifru elektroničke brave zahvaljujući vještini koju je suprug davnih dana naučio tijekom služenja vojnog roka. Upravi doma i lokalnim vlastima time su zadali popriličnu glavobolju.

Photo: Sven Mieke (Unsplash)

Stariji bračni par uspio je pobjeći iz zaključanog doma za starije i nemoćne osobe u Johnson Cityju u američkom Tennesseeju. Kod na elektroničkoj bravi dešifrirali su zahvaljujući suprugovu poznavanju Morseove abecede koje se sjeća još iz vojnih dana, piše Daily Mail.

Zanimljivo je pritom kako muškarac pati od demencije, a njegova supruga od Alzheimerove bolesti. Ipak, sjetio se vojne vještine pomoću koje je uspio zapamtiti šifru, što su iskoristiti za bijeg iz doma Elmcroft. No, nakon pola sata nedaleko od ustanove pronašao ih je slučajni prolaznik. Očito je da su muž i žena samo bili željni slobode.

Umirovljeni par ostatak života želi provesti u hotelu - jeftinije im je nego u domu za starije!

Njegovatelji su ispričali da im isprva nije bilo jasno kako je dvoje korisnika uspjelo izaći pored svih mjera sigurnosti. Ne bi im bilo jasno ni kasnije da im sam umirovljenik nije otkrio kako se koristio davno stečenim iskustvom. Kod s elektroničke tipkovnice upamtio je dok ga je osoblje ukucavalo.

Ovaj nesvakidašnji slučaj zadao je veliku glavobolju i domu i mjesnim vlastima koje su upravu kaznile sa 2.000 dolara. Iz doma umirovljenika su izvijestili da su odmah izmijenili sve kombinacije na svim vratima te da će, češćim provjerama, nastojati spriječiti slične događaje.

“Sigurnost naših štićenika na prvom nam je mjestu. Zahvalni smo i sretni što je oboje štićenika sigurno vraćeno u zajednicu”- priopćili su iz doma, piše Daily mail.

Copy link
Powered by Social Snap