Umirovljeni par ostatak života želi provesti u hotelu – jeftinije im je nego u domu za starije!

Jasmina Grgurić Zanze
25. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Privatni domovi za smještaj starijih osoba s kompletnom uslugom većini umirovljenika nedostupni su zbog previsoke cijene. U javnim ustanovama cijena se kreće otprilike u visini prosječne mirovine za pokretnu osobu u višekrevetnoj sobi, no mjesta nema pa je za privatni smještaj potrebno izdvojiti barem dvije do tri prosječne mirovine. Cijene “paraju oblake” i izvan Lijepe naše pa se tako jedan američki par dosjetio kako jeftinije ostatak života provesti u – hotelu. I to ne bilo kakvom.

Ilustracija: Pixabay

Posve inovativni plan umirovljenja razradili su Terry i Renee Robison (64), američki par koji je ostatak života odlučio provesti u hotelu, jer im je život tamo jeftiniji nego u domu za starije osobe. Naime, prosječni troškovi njege u staračkom domu po danu iznose 188 američkih dolara (oko 1.200 kuna). S druge strane, s popustom za starije goste i dugoročni boravak, soba u prestižnom hotelu Holiday Inn košta 59,23 dolara po noćenju (oko 385 kuna).

Ušteda na hrani, higijeni, stvarima…

Osim na smještaju, planiraju štedjeti i na ostalim životnim stavkama. Na hranu ne misle trošiti mnogo, jer noćenje dolazi s doručkom, piše Healthy Food House.

 „To ostavlja 128,77 dolara dnevno za ručak i večeru u bilo kojem restoranu koji želimo ili poslugu u sobu, praonicu, napojnice i posebne TV filmove. Uz to, nude spa, bazen, sobu za vježbanje, dnevni boravak i perilicu za sušenje rublja…” – kaže Terry Robison.

Daljnja ušteda je i na proizvodima za osobnu higijenu, poput sapuna, šampona i ostalih. Nema ni popravaka i zamjena dotrajalih stvari, jer o svemu brine uprava hotela. Za pomoć, na raspolaganju je uvijek sobarica.

No, ono što je najvažnije jest motiv da se Terry i Renee ne žele osjećati kao pacijenti. Radije će, kažu, onda biti gosti do kraja života. Uz to, imaju slobodu kretati se i ići kuda god žele. Prednost su i duge posjete unuka s kojima dane mogu provoditi na bazenu i uživati u ostalim blagodatima koje hotelski smještaj pruža, bez ikakvih ograničenja posjeta i druženja.

 „Što bih više mogao tražiti? Dakle, kad dosegnem to zlatno doba, suočit ću se s tim smiješkom” – kaže Terry.

Smještaj u Holiday Innu dostupan je kroz minutnu rezervaciju i to u bilo kojem njihovom hotelu diljem SAD-a. S druge strane, mjesto u domu baš i nije tako lako dobiti.

Odgovorili mu iz uprave hotela

Ono što se čini kao jedina mana njihova plana jest mogućnost potrebe za stalnom medicinskom njegom i skrbi. No, vjeruju da će se zaposlenici uz napojnice dobro brinuti o njima.

Ipak, glasnogovornik Holiday Inna rekao je kako nema garancije da će cijena ostati ista, stoga se ne može praviti dugoročna računica po iznosu za noćenje. No, paru je, ukoliko se odluče provesti svoj plan u djelo kada dosegnu zlatnu dob, poželio dobrodošlicu.

[VIDEO] Umjesto u staračkom domu oni žive u sretnoj komuni sa svojim vršnjacima

“Iako nismo sigurni kako je gospodin Robison došao do svojih trenutnih proračuna, radujemo se što ćemo mu poželjeti dobrodošlicu kada dostigne svoje “zlatno doba”. Propustio je jednu veliku korist na svom podužem popisu razloga da ostane s nama – djeca jedu besplatno u Holiday Innu. Dakle, to je još jedan izgovor za unuke da dođu u posjet” – priopćili su iz uprave hotela na post u koje je svoj plan na društvenim mrežama izložio Terry Robinson.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap