Borzan: “Stariji će lakše prihvatiti par-nepar vožnju i redukcije struje”

Jasmina Grgurić Zanze
10. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Europarlamentarka Biljana Borzan (SDP) komentirala je posljedice koje će sankcije nametnute Rusiji imati na zemlje Europske unije. Moguće je, kaže, da će dolaziti do određenih redukcija koje će, smatra, kod nas puno lakše prihvatiti stariji građani.

Biljana Borzan (Snimak zaslona/N1)

Da će stariji građani kod nas lakše prihvatiti uvođenje restriktivnih mjera štednje, poput par-nepar vožnje ili redukcije struje, ako do toga dođe, smatra europarlamentarka Biljana Borzan (SDP). Za Televiziju N1 komentirala je sankcije nametnute Rusiji te posljedice koje će one ostaviti na zemlje Europske unije.

parno neparno
Možda je bilo jogurta, ali nestašice u Jugoslaviji nisu izmišljotina: Sjetimo se samo vožnje parno-neparno

Naime, od zaraćenih strana mahom uvozimo pšenicu i zemni plin pa nam u slučaju nestašice prijeti inflacija i daljnji rast cijena.

Borzan je rekla kako Europska unija poduzima korake u smjeru da se skladišta popune tako da imamo 90 posto zaliha plina za iduću zimu. Ističe i da je Zeleni plan ovom situacijom dobio dodatan poticaj te da su obnovljivi izvori nešto što nas može izvući iz ove krizne situacije.

“Potpredsjednik Europske komisije, koji je zadužen upravo za Green Deal, rekao je da će to biti krvav posao, da nas čeka jedan težak posao. U europskim medijima se može pročitati da je moguće da će Vlade davati nepopularne upute, pogotovo u zapadnoj Europi.

Građani ne vole da im se kažu da se odriču nečega s čim žive desetljećima. Kod nas će možda, pogotovo starijim generacijama, biti lakše shvatiti. Par-nepar vožnje, redukcije struje i slično”, rekla je Borzan.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap