Bolesna umirovljenica (89) želi otići u Kanadu kod sestre, dom za starije ju ne pušta?

Josip Mihaljević
13. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Umirovljenica (89) iz Engleske trenutačno je u domu za starije i ima veći broj zdravstvenih problema, što fizičkih, što psihičkih. Želi se preseliti u Kanadu kod svoje sestre koja će se brinuti za nju, a čitav slučaj se odvija na sudu.

Foto: Pixabay

Umirovljenica (89) iz Engleske  koja ima velik broj zdravstvenih tegoba želi svoje zadnje dane provesti sa sestrom koja živi u Kanadi. Trenutačno je u jednom domu za starije i nemoćne i čini se da ju ne žele pustiti. Slučaj je prepušten jednom sudu koji će morati uslišiti ili odbiti njenu želju, piše countypress.co.uk.

Sutkinja sa “Suda Zaštite”, koji odlučuje o imovini, financijama i osobnoj dobrobiti onih ljudi koji nemaju mentalne kapacitete da samostalno donose odluke morat će odlučiti o njenoj sudbini.

Savjetovat će je socijalni radnici koji su odgovorni za skrb o umirovljenici, kao i odvjetnici koji je zastupaju. Sestra je umirovljena medicinska sestra i ona je preko telefona dala dokaze da ju želi primiti u svoj dom u Kanadi.

Međutim, stvari nisu tako lake. Sutkinja je kazala kako želi uslišiti njihovim željama, ali da želi ispitati legalnost čitavog procesa. Naredila je nezavisnoj liječničkoj komisiji da procijeni stanje umirovljenice i na temelju njihovog izvještaja će odlučiti je li umirovljenica dovoljno zdrava da uopće preživi putovanje.

Uskoro se očekuje nastavak suđenja, a zbog osjetljivosti slučaja – nije dopušteno objavljivati osobne podatke o umirovljenici.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap