Bizarno: Vozilo Dezinsekcije došlo zaprašivati komarce na otok Ist, mještani mu probušili gume

Matej Markovinović
1. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Djelatnici Dezinsekcije stigli su automobilom na otok Ist u noći s 28. na 29. srpnja, ne bi li obavili zaprašivanje komaraca. No, nekoliko mještana koji smatraju da je zaprašivanje štetno za ljudsko zdravlje, probušili su gume na vozilu Dezinsekcije i pošarali ga.

Foto: Unsplash

Bizarna vijest dolazi s otoka Ista. Naime, u noći s 28. na 29. srpnja, djelatnici Dezinsekcije stigli su na otok obaviti zaprašivanje komaraca ULV metodom, baš kako je i stajalo u rasporedu.

24,99 kn
3,32 €
Provjerite ponudu
24,99 kn
3,32 €
prije:
37,99 kn
5,04 €
Provjerite i uštedite

Zewa toaletni papir

Aqua tube, razne vrste, 10 rola
25,99 kn
3,45 €
prije:
39,99 kn
5,31 €
Provjerite i uštedite
29,99 kn
3,98 €
prije:
42,99 kn
5,71 €
Provjerite i uštedite

Podravka grah

Crveni, smeđi ili bijeli
6,49 kn
0,86 €
prije:
9,99 kn
1,33 €
Provjerite i uštedite

No, nekoliko mještana očito je smatralo kako je zaprašivanje komaraca štetno za ljudsko zdravlje, stoga su odlučili probušiti gume na automobilu Dezinsekcije i pošarati ga. Iako je riječ o zaista nesvakidašnjem incidentu, ovo nije prvi put da se tako nešto dogodilo.

Ista skupina mještana, ponukana teorijama zavjera, spriječila je oprašivanje i prošle godine kada su oprašivače gađali kamenjima. Nisu se poduzele nikakve mjere kako bi se incident ove godine spriječio. Štoviše, policija je bila privezana na Istu i ništa nije poduzela”, rekli su očevici za portal 057info.

Incident su potvrdili i u riječkoj Dezinsekciji, koja inače ima ugovor o zaprašivanju na području Zadra. Kažu da djelatnici nisu bili napadnuti, ali da je na automobilu ipak učinjena šteta zbog koje se zaprašivanje nije moglo obaviti.

Oprez! Čuvajte se komaraca, sve više zaraženih od rijetke bolesti i u Hrvatskoj

“Žao nam je što je došlo do takve situacije, moramo reći da su prigovori o štetnosti za ljude potpuno neutemeljeni. Koriste se isključivo preparati za tu namjenu, puno studija potvrdilo je da nemaju utjecaj na čovjeka”, rekla je za 057info Anamaria Trbović iz Dezinsekcije.

Zadarska policija trenutno utvrđuje počinitelje ovog incidenta. Ist je, inače, mali otok na sjeveru Dalmacije na kojem živi oko 200 stanovnika.

Bizarno: Vozilo Dezinsekcije došlo zaprašivati komarce na otok Ist, mještani mu probušili gume
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap