Bivša zastupnica: Njegovateljica me noćas opljačkala i skoro ubila

Josip Mihaljević
15. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Bivša saborska zastupnica SDP-a Vesna Škulić, osoba s invaliditetom, podijelila je na Facebooku pravu dramu koja joj se dogodila jučer. Tvrdi da ju je napala, opljačkala i skoro ubila njegovateljica koja se skrbila o njoj.

vesna škulić

Foto: Vesna Škulić | Youtube screenshot

Bivša saborska zastupnica SDP-a Vesna Škulić objavila je na Facebooku kako ju je noćas njegovateljica napala, opljačkala, vezala joj usta i ostavila u položaju koji je mogao dovesti do gušenja. Saborsku dužnost obnašala je od 2008. do 2011. godine, a kao osoba s invaliditetom zbog jučerašnjeg događaja izjavila je da je skoro ubijena “pod pokroviteljstvom Vlade RH”.

“Sinoć oko pola devet do pola noći doživjela sam pravu životnu dramu! Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajjući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja.

Zatvorila je psa u kupaonu da ni on ne može pomoći, mene vezanu, odnosno s maramom preko usta ostavila u stanu. Prije toga je zatvorila sve prozore da me nitko ne može čuti, pojačala ton na TV-u, zatvorila vrata od dnevnog boravka, uzela mi bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru”, ispričala je Škulić na Facebooku.

Srećom, nakon nekog vremena uspjela se osloboditi i pozvati pomoć susjeda i počela je akcija spašavanja. Na mjesto događaja došle su sve tri hitne službe, policija, vatrogasci i liječnici. Škulić je objavila fotografiju i neke podatke o osobi koja se “skrbila” o njoj.

Zbog svega što se dogodilo jutros je prozvala i Vladu:

“Kako se ubijaju osobe s invaliditetom? Jednostavno! Dvadeset godina se donosi Zakon o osobnoj asistenciji! Prepuštene same sebi često se nađu kao predmet iživljavanja psihički poremećenih osoba! Ja sam noćas skoro bila ubijena! Ubijena pod pokroviteljstvom Vlade RH! I opljačkana, ne skoro nego opljačkana. Laptop, mobiteli, kartice…

Pozivam sve osobe s invaliditetom da pokrenemo inicijativu za spašavanje naših života! Neka se po hitnom postupku donese Zakon o osobnoj asistenciji i odmah stupi na snagu, novaca ima, ili Zakon o inkluzivnom dodatku koji će imati mogućnost kontrole osoba koje nam pomažu”, napisala je Škulić jutros na Facebooku.

Policija se za sada nije oglasila o slučaju.

Bivša zastupnica: Njegovateljica me noćas opljačkala i skoro ubila
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap