Biser Jadrana umirovljenicima isplatio gotovo pola milijuna kuna!

Jasmina Grgurić
19. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Dok brojni umirovljenici još uvijek čekaju odluku hoće li im ove godine njihovi gradovi i općine isplatiti božićnicu, jedan grad ovo je pitanje uredio na nešto drugačiji način. Božićnice i uskrsnice za starije građane nema, ali ima dodatka na mirovinu koji se isplaćuje dvaput godišnje.

Ilustracija: Pixabay

Dodatak na mirovinu za 1.618 svojih umirovljenih građana isplatio je prošli tjedan Grad Dubrovnik. Za tu je svrhu iz proračuna potrošeno oko 460.800 kuna. Iznos je to koji na svoje starije građane s nižim mirovinama potroše dvaput godišnje pa je ukupno riječ o gotovo milijun kuna.

Pravo na dodatak ostvaruju umirovljenici čije se mirovine kreću do 2.500 kuna.

Umirovljenicima u Splitu stižu kartice do 300 kuna za kupovinu i popuste

U okviru Mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika svim umirovljenicima koji prebivaju na području Grada Dubrovnika, a čija mirovina sa svim dodatcima iznosi od 1.800 do 2.000 kuna isplaćuje se dva puta godišnje iznos od 400 kuna.

Umirovljenicima čija mirovina sa svim dodatcima iznosi  od 2.000 do 2.200 kuna isplaćuje se dva puta godišnje iznos od 300 kuna, a umirovljenicima čija mirovina sa svim dodatcima iznosi od 2.200 do 2.500 kuna uplaćuje se, također dva puta godišnje, iznos od 200 kuna, obavijestili su na svojim internetskim stranicama iz Grada Dubrovnika.

 

Biser Jadrana umirovljenicima isplatio gotovo pola milijuna kuna!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap