Besplatan vlak iz Zagreba: U Vrbovcu se održava kulinarska manifestacija “Kaj su jeli naši stari?”

Josip Mihaljević
22. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

U Vrbovcu se ovog vikenda održava 39. turističko-kulinarska manifestacija “Kaj su jeli naši stari?”. Vrbovečka pera i gibanice i mnoge druge delicije iz davnina dio su raznovrsne ponude lokalnih gastronomskih specijaliteta koji će se naći na pladnju. Iz Zagreba se do Vrbovca može doputovati i besplatno, Vlakom Potepuh.

vrbovec

Foto: Youtube screenshot

Vrbovečka pera i gibanice te mnogobrojne delicije s kukuruzom samo su dio raznovrsne ponude lokalnih gastronomskih specijaliteta kojima će Vrbovčani podsjetiti mnogobrojne goste na to ‘kaj su jeli naši stari’.

I ove godine posjetitelje očekuje boga gastro, kulturno-umjetnički te zabavni program. Izložba “Miriše na domaće” u organizaciji udruga žena otvara se već u petak od 17 sati u Gradskom parku, dok je službeno otvorenje u subotu prijepodne na ljetnoj pozornici u Vrbovcu.

Do Vrbovca se iz Zagreba može doputovati i besplatno, Vlakom Potepuh. Vlak sa zagrebačkog Glavnog kolodvora polazi u 12,50 sati, a povratak iz Vrbovca je u 20:26 sati, navodi Turistička zajednica Vrbovca.

Kompletan program manifestacije možete pogledati ovdje.

“Uz najbolje recepte iz bakine kuhinje, posjetitelji će ove godine moći kušati tradicijska jela i na moderan način kroz program „Hrvatski pjat” poznatog mladog kuhara Dine Popovića, također u našem parku. U gastro programu ponovno sudjeluje i Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca koja za vas sva tri dana priprema “Jela po domaći” te naša lovačka društva i njihovi “Lovci u fertunima”. Ove godine glavna namirnica je kukuruz, a jela će ocjenjivati ljubitelj domaće kuhinje chef Tomislav Špiček”, stoji na stranicama Grada Vrbovca.

Besplatan vlak iz Zagreba: U Vrbovcu se održava kulinarska manifestacija “Kaj su jeli naši stari?”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap