Beroš podržava beneficirani staž za djelatnike Hitne, poručio im da se obrate Aladroviću

Josip Mihaljević
14. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Djelatnici Hitne medicinske pomoći danas održavaju prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu. Zbog teških radnih uvjeta unazad nekoliko mjeseci intenzivirali su se njihovi zahtjevi za beneficiranim radnim stažem. Iako od samih djelatnika Hitne možemo čuti da nisu zadovoljni niti s ministrom niti sa šeficom Hitne Majom Grbom Bujević, iz Ministarstva zdravstva stiže podrška njihovim zahtjevima, ali napominju kako se trebaju obratiti resornom ministarstvu rada.

beroš

Foto: Vili Beroš | FB Screenshot

Djelatnici Hitne medicinske pomoći danas u 13 sati održavaju prosvjed na Markovu trgu. U posljednjih nekoliko mjeseci intenzivirali su se njihovi zahtjevi za beneficiranim radnim stažem. Na Facebook stranici Hitna uživo 194 djelatnici diljem države dijele svoja iskustva i na taj način argumentiraju potrebu za uvođenjem beneficiranog radnog staža. Organizatori prosvjeda su Hrvatski sindikat hitne medicine i Hitna Uživo.

Iako su često kritični prema resornom ministru zdravstva Viliju Berošu i ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Maji Grbi-Bujević, od tog dvojca danas im stiže svojevrsna podrška, piše HRT.

“Za danas najavljeni protest zaposlenika u službi hitne medicine i njihovi zahtjevi za priznavanjem beneficiranog radnog staža legitiman su i demokratski način izražavanja stajališta i iskazivanje zahtjeva za rješenjem određenih otvorenih pitanja i ja ih s te strane podržavam. Ministarstvo zdravstva ulaže i ulagat će u poboljšanje uvjeta rada i tehničku opremljenost hitne medicine, a rješenje beneficiranog radnog staža zaposlenici će morati potražiti u za to nadležnom ministarstvu”, kazao je ministar Vili Beroš.

Dakle, poslao ih je ministru rada Josipu Aladroviću na vrata jer njegov resor odlučuje tko može, a tko ne može imati beneficirani radni staž na zakonskoj razini.

Maja Grba Bujević kazala je kako je posao na županijskim zavodima za hitnu medicinu jer su oni ti koji moraju zahtjev poslati u nadležno ministarstvo.

Međutim, prosvjednici su danas na Markovu trgu žestoko kritizirali i ministra i Grbu Bujević, kazavši kako oni nisu napravili ništa da im se vrate beneficije koje su im ukinute još u mandatu ministra zdravstva Andrije Hebranga.

Beroš podržava beneficirani staž za djelatnike Hitne, poručio im da se obrate Aladroviću
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap